jueves, 15 de septiembre de 2016

LES CORTS VALENCIANES DONEN SUPORT AL NOSTRE SISTEMA DE RETORN D’ENVASOS (SDDR)

Debat de les propostes en la sessió de POlítica General. Parla el diputat de VERDSEQUO en Compromís, Juan Ponce, escolta la nostra consellera d'Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián.


La d’ahir va ser una jornada important per a la nostra conselleria ja que Les Corts valencianes van aprovar per amplia majoria demanar al Govern (o siga, a nosaltres) que impulsem la posada en marxa del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos (SDDR). El Govern estava convençut de la iniciativa, per això és va posar com una de les 50 prioritats de cara al segon semestre de 2016 però, ara, amb el suport del poder legislatiu el projecte guanya molt de pes.
Ahir va ser el dia de la discussió sobre les propostes de resolució dels diferents grups parlamentaris després del debat de Política General de despús ahir . Van ser, de nou, moltes hores de parlaments. La redacció, presentació, debat, acord i votació dels centenars de propostes és fa molt llarg.
Moltes de les votades es referien a la nostra Secretaria Autonòmica de Medi Ambient, des de reclamacions als Govern central sobre el manteniment dels barrancs a reforçar l’aposta contra el Canvi Climàtic, des de l’augment de mitjans per a polítiques de Prevenció fins a les mesures per a facilitar l’ús de les aigües dessalinitzades i depurades, des la necessitat d’augmentar la recollida selectiva de residus a l’esmentat SDDR.
Ahir a lea Corts vaig escoltar com el PP assegurava que l’SDDR eren ganes de complicar allò que ja funcionava perfectament i, com sempre, en boca, entre d’altres, de l’exvicepresidents de Francisco Camps, José Císcar, ens van tornar a dir allò de radicals, extremistes i, com a gran desqualificació, “ecologistes”. El PP va presentar una proposta de resolució en la qual demanava explícitament reforçar el paper dels Sistemes Integrats de Residus (SIG), és a dir, reforçar Ecoembes. Tampoc Ciudadanos va votar a favor de l’impuls del nou sistema. El seu diputat Domingo Rojo  va dir que els faltava informació. L’argument de manca d’informació s’està utilitzant com una manera de oposar-se a l’SDDR però, conscients que no hi ha raons concretes per dir no al sistema, sense acabar de decantar-se. Crec que a estes altures ja es disposa de tota la informació i, a més, els agents implicats, siguen partits polítics o organitzacions afectades, haurien de tindre un posicionament clar sobre el tema, com es pot tindre, per posar un exemple, sobre un model de reforma laboral o de gestió sanitària.

El diputat de Ciudadanos, Domingo, Rojo, explicant el seu vot.

El cas està en si les polítiques mediambientals han d’estar subordinades al negoci o si els negocis s’han d’adaptar a les polítiques mediambientals.

Més enllà, de la segona jornada del debat de Política General, ahir em va tocar passar per la Ciutat de la Justícia per firmar uns documents com a apoderat de VerdsEquo (estes coses són lentes) i, després, com tots els dijous, vaig estar en el “Consellet” (reunió de Subsecretaris i Secretaris Autonòmics). Allà portàvem un conveni entre l’EPSAR i l’Ajuntament de la Pobla Llarga però, al remat, per no tindre tota la documentació a punt, es va retirar.

No hay comentarios: