miércoles, 14 de septiembre de 2016

COMENÇA EL COMPTE ARRERE PER ACABAR AMB LA CREMA DE LA PALLA DE L’ARRÒS

Reunió amb Ajuntaments de l'entorn de l'Albufera i representants agraris sobre la crema de la palla de l'arròs per a enguany.

Ahir vàrem tancar l’acord amb agricultors i ajuntaments de l’entorn de l’Albufera sobre el tema de la crema de la palla de l’arròs.
Els llauradors cremaran allà on hi haja problemes fitosanitaris, que són abundants per culpa de la gran presència de matèria orgànica als terrenys, però es farà de manera controlada.
Els diferents agents implicats hauran de fer-nos arribar les peticions de crema en els pròxims dies i, des de la nostra Secretaria Autonòmica, revisarem el com i el quan es fa la crema. L’objectiu és cremar el mínim possible, encara que sabem que seran moltes hectàrees, i fer-ho bé, sense presses. Arribant a la mineralització de les restes per garantir que el foc fa el seu paper d’acabar amb les males herbes.
S’ha de cremar perquè els anys que el PP va eliminar les cremes no es va buscar cap alternativa per a la retirada de la palla i això és el que ha agreujat els problemes fitosanitaris que ara obliguen a apel·lar al foc com a solució.
Això sí, immediatament es posarà en marxa un equip de treball per buscar, de cara a 2017, una manera diferent de fer les coses. Això és convenient que ho conega tot el món ja que tots haurem de posar de la nostra part. Serem estrictes en la qüestió com ho sóm en tot el que representa defensa de l'interés general. Caldrà buscar alternatives que possibiliten la retirada de la palla sense sense cremar, fomentar l’aprofitament de les restes i lligar bé les ajudes agroambientals a una gestió adequada i responsable. A més, caldrà estudiar bé l’evolució de la presència real d’espècies com la “leersia” i altres plagues i saber quins són els perills sanitaris i les molèsties que pot provocar el fum de els cremes.
La reunió sobre l’eliminació de la palla va ser ja ben entrada la vesprada.

Amb Aina Benavent (esquerra), Tinenta d'Alcalde de Quatretonda, revisant la tramitació del seu PLa General d'Urbanisme, amb la subdirectora d'Avaluació Ambiental, Salomé Arnal.

El matí havia començat amb temes lligats a l’urbanisme ja que, primer, vaig tindre una reunió amb la subdirectora d’Avaluació Ambiental, Salomé Arnal, per anar revisant algun dels temes que aniran a la reunió de la comissió del dia 28, i, després, ens veiérem amb Aina Benavent, Tinenta d’Alcalde de Quatretonda. Amb ella vàrem revisar l’estat de tramitació del Pla General de la localitat. A Quatretonda tenen pressa en acabar el Pla General que porta quasi 10 anys de tramitació ja que els urgeix tindre disponibilitat de terrenys per instal·lacions de caràcter sanitari. La necessitat de fer intervencions en les grans masses forestals que té el poble per previndre futurs incendis va ser un altre del temes tractats. Entre les dos administracions estudiarem possibles iniciatives lligades al futur Pla de Desenvolupament Rural de 2017.
Al marge d’altres qüestions d’ordre intern a les quals em vaig poder dedicar ahir, d’una reunió de partit i de decidir sobre un grapat de visites que em queden per fer d’ací a finals de mes, ahir també vàrem dedicar, dirigits per l’assessor parlamentari, Rubén Tello, i el Cap de Gabinet, Fernando Rodrigo, una part de la jornada a dissenyar el treball, durant la jornada del debat de Política General de hui. Es tracta de vore com s’organitza el seguiment de les intervencions dels diferents portaveus i, ja cara a la nit, estar preparats per vore i anar estudiant totes les propostes de resolució que puguen afectar les nostres competències.

No hay comentarios: