martes, 30 de agosto de 2016

TORNE A L'ACTIVITAT EN ESTE SEGON ANY DECISIU.

Amb la Unió de Llauradors i la Secretaria Autonòmica d'Agricultura parlant dels problemes d'aigua en la comarca de Camp de Túria.

S’han acabat les vacances. Torne al meu diari.
Han estat tres setmanes sense escriure. He fet una desena de dies de festa repartits en dos setmanes, amb una setmana de treball pel mig.
He estat en algunes festes com ara la Cordà de Paterna i els Moros i Cristians de Cocentaina i d’Ontinyent. I a la Vall de Gallinera, per descomptat.
Ahir vaig tornar al “tajo” però va ser una dia tranquil. Crec que serà una setmana tranquil·la. El ritme de l’agost encara està en marxa i, per si faltava alguna cosa, la investidura (o no) de Rajoy encara desviarà un poc més el focus.
Ahir només vaig tindre una reunió i va ser amb el Secretari General de la Unió de Llauradors, Ramon Mampel, i altres membres de l’organització de la comarca de Camp de Túria. Van participar també enla reunió el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general del ram, Roger Llanes.
El motiu de la trobada, molt centrada en el tema agrari, va estar la problemàtica respecte l’aigua de rec en la zona. La Unió està mantenint trobades amb les diferents administracions, en particular amb la Confederació Hidrogràfica.
Més enllà de la necessitat de revisar importants aspectes concrets del model agrari, aspecte que se’n va de les meus competències, el que va quedar clar és que tenim al damunt les conseqüències del canvi climàtic, fa més calor, plou menys, i els problemes actuals no són conjunturals sinó una realitat a futur.
En este sentit, toca també adaptar les necessitats d’aigua ja que miracles no se’n poden fer. El que sí cal és buscar maneres d’ampliar la capacitat per guardar aigua i, sobre la necessitat d’usar aigües subterrànies, buscarem fórmules per abaratir i fer compatible amb el canvi climàtic el procés de bombeig. Anar cap a l’ús d’energies renovables, com ja s’està fent al sud del país, és imprescindible.
Més enllà d’esta reunió, ahir va ser un dia de posar en ordre papers i preparar cridades, contactes i converses i anar revisant l’agenda.

No hay comentarios: