martes, 2 de agosto de 2016

COMPROMÍS, DE NOU AL GRUP MIXT DEL CONGRÉS

Ahir va començar agost i, tot siga dit, ja es nota en l’agenda d’activitat. No perquè no tinguera coses a fer sinó perquè ja no hi ha tants imprevistos com és habitual. Hi ha més gent de vacances i això fa que el número de sorpreses es redueix.
El dia el vaig començar amb una reunió amb el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Joan Piquer, amb el qual vaig repassar l’estat de la nostra política de residus. Este segon any serà fonamental en este tema. Totes les desfetes que ens vàrem trobar de l’època PP, des de la manca d’iniciatives per a reduir o separar en origen fins a la manca d’instal·lacions, hem de ser capaços de començar a revertir-les. La Vega Baja, les comarques centrals o les plantes de Villena i Xixona són alguns dels colls d’ampolla que hem d’anar desbloquejant.

Amb el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer (dreta), i els responsables de la planta de residus del nord de Castelló, zona C-1.

La primera de les reunions va ser, precisamente, amb Piquer i  els responsables de la planta de Residus de Cervera del Maestre, la que afecta tota la zona nord de la província de Castelló. Tenen una sentència en contra, precisament pel funcionament de la planta, que està pendent de que es falle sobre el recurs. La incertesa porta a que no es puguen fer les inversions de modernització de les instal·lacions que caldria portar avant.

Amb l'alcalde d'Oliva, David González, i la regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza.

Just acabada esta reunió me’n vaig anar cap a la Safor i a la Marina, a Oliva, primer, i, després, a Dénia. Allí em vaig reunir amb els seus alcaldes, David González I Vicent Grimalt, respectivament, i vàrem comentar sobre el nostre projecte de tornar al sistema de Depòsit i Retorn d’envasos (SDDR). Els acompanyaven els dos regidors de Medi Ambient, Imma Ibiza i Josep Crespo. En els dos casos van ser reunions plenes de complicitat però, també, de preguntes. A Denia, com que faran Ple Municipal tenen previst aprovar una moció a favor del nostre projecte este mateix agost. En Oliva serà, si no hi ha res de nou, en setembre. En la reunió d’Oliva no van poder estar els representants dels diferents grups que donen suport al Govern municipal i, per tant, vàrem quedar a fer una nova reunió.

En roda de premsa sobre l'SDDR, amb l'alcalde de Denia, Vicent Grimalt (dreta) i el responsable de Medi Ambient, Josep Crespo.


La vesprada la vaig dedicar a Compromís. A la seua de la coalició vàrem fer una reunió de la direcció per comentar i marcar posicions dins del debat (llar i incert) que hi ha a Madrid sobre la conformació del nou Govern. Davant al previsió de que, una vegada més, i de manera injusta, es negue a la nostra candidatura “A la Valenciana” la possibilitat de grup parlamentari propi, vàrem decidir apel·lar al tribunal Constitucional i, de moment, anar al grup Mixt. No és el mateix que tindre un grup diferenciat i, si com pareix, els catalans de Convergència també acaben en ell, serà un grup molt ampli, però també es una bona plataforma per a les nostres reivindicacions i la defensa de les nostres polítiques. Si quan teníem un sol diputat ja ens vàrem fer escoltar, amb quatre la nostra utilitat pot ser molt major.

No hay comentarios: