jueves, 28 de julio de 2016

UN TERÇ DE LES VACANTS DE FUNCIONARIS AFECTEN LA CONSELLERIA D’AGRICULTURA I MEDI AMBIENT


 Perímetre de l'incendi d'Artana que ha afectat prop de 1.600 H., la meitat dins del Parc Natural de la Serra d'Espadà.

Ahir va quedar estabilitzat el foc d'Artana. Si tot va bé, en les pròximes hores passarà a controlat i, després, a extingit. Hauran estat més de 1.00 hectàrees. El tercer gran incendi d'este estiu després dels de Carcaixent i Bolbaite. S'acosta un cap de setmana de molta calor i tocarà estar molt atents. Tenim molta gent treballant, hem de sumar efectius, però igual que es parla molt i bé de les unitat d'extinció (que certament fan una gran treball), també amb les unitats que es dediquen a la vigilància i prevenció tenim un deute de gratitud per la seua tasca, tan invisible com valuosa.
La imatge que acompanya este text correspon al perímetre de l'incendi d'Artana. Es veu prou clarament la zona afectada. La més a l'esquerra és la que afecta al Parc Natural.
Dit això, ahir vaig començar al jornada amb una reunió de la Comissió d'Avaluació Ambiental que va ser prou de tràmit. Només destacar que vàrem discutir sobre el Pla General de Cox, a la Vega Baja, que només en tramitació ambiental s'arrossega des de fa 11 anys. Això dona idea de com s'allarguen tots estos processos i de la necessitat de buscar fórmules que els puguen agilitzar sense retallar les garanties en les decisions. Sobre Cox es va decidir demanar-los una revisió en el sentit de reduir l'ampliació de sols urbanitzables que ens havien presentat.
En agost no hi haurà reunió de la Comissió, així que la de setembre, de ben segur, anirà carregadeta. El projecte d’urbanització d’Anibits Margequivir de Callosa d’en Sarrià i el macrocomplexe de Puerto Mediterraneo els vorem seran algun dels punts a resoldre.
Després de la Comissió d’Avaluació Ambiental vaig estar en la reunió de subsecretaris i secretaris autonòmics, el “Consellet”, que prepara els temes per al Ple del Consell. Allà li hem dedicat un temps a la necessitat de buscar maneres de cobrir les moltes places vacants que tenim a l’administració. Són més de 1.200 en tota la Generalitat, i quasi un terç afecten a la nostra conselleria. Crec que ja ho he dit en alguna ocasió però la dada és que de 1.960 places de les quals disposem entre Agricultura i Medi Ambient, 397 estan per cobrir. És a dir, hi ha dotació pressupostària però es mantenen vacants. El Consell ja va acordar en la seua reunió de Torrevieja resoldre la problemàtica i hui en el “Consellet” ha tornat a eixir.
Us deixe (perdoneu l’atac d’ego però hui que he tingut oca activitat pública em sembla un bon moment per col·locar-la) el cartell que cada membre del “Consellet” tenim en el nostre lloc. Conste que, a mi, el tractament em sembla un poc excessiu però el protocol té estes coses.El dinar l’he fet amb el secretari d’Organització del partit, de VerdsEquo del PV, que m’ha posat al dia de com van les negociacions a Madrid sobre la formació de Govern.
Ja de vesprada, i en el meu despatx, m’he dedicat a preparar la reunió de balanç de l’any de la meua Secretaria Autonòmica que farem dimecres vinent i m’he reunit amb la directora general de Prevenció, Delia Álvarez, per anar dissenyant les diferents actuacions postincendi d’Artana. Com ja vàrem fer en els focs de Carcaixent i Bolbaite, tenim previst una primera reunió per informar de les qüestions més immediates i urgent i la ràpida posada en marxa de la Mesa de Concertació amb totes les institucions i agents socials implicats.

Mentre estava amb Delia,, m’han informat que en Elda, el Ple Municipal,  ha aprovat per unanimitat donar suport a l’implantació del sistema de Devolució i Retorn d’envasos (SDDR). I ha estat per unanimitat, Partit Popular inclòs. Bé està!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gota a gota s'ompli la pica. El SDDR és bo i el necessitem. La majoria de la població ho sap i ho entén, però la potencia de foc d'ecoembes fa molt soroll.

Manteniu-se ferms que esteu fent una bona tasca.