viernes, 29 de julio de 2016

QUE NO ES CREME RES, NI ELS BOSCOS, NI LA PALLA DE L'ARRÓS

Dotze hectàrees es van cremar ahir a migdia a Bocairent. El foc no va anar a més. L'oratge no era gens propici però el terreny ajudava.

Ahir vaig començar el dia amb una reunió amb el subsecretari de la conselleria, Josep Moratal, amb qui vàrem tractar un seguit de temes del que en podríem anomenar les “canonades” o els “fonaments” de la tasca que fem. Subsecretaria és qui s'encarrega de fer possible, tant organitzativament com jurídicament, aquelles iniciatives polítiques que es volen portar avant. En este cas, el tema central de la conversa va ser la qüestió de les vacants i l'elaboració dels pressupostos per a 2017. Sense mans i sense mitjans, els projectes es compliquen molt.
Tot seguit, vaig tindre una reunió amb Greenpeace de la Comunitat Valenciana, en concret amb Cristina Maestre i David Sandoval. Va ser una reunió agradable i sincera. Van començar per felicitar-nos per la nostra iniciativa de recuperar el Deposit i Retorn d'Envasos (SDDR) i es van oferir a ajudar-nos en tot allò que estiguera al seu abast.


Amb David Sandoval i Cristina Maestre, de Greenpeace Comunitat Valenciana.

Els representants de Greenpeace es van manifestar contents de les nostres polítiques però ens van assegurar que estaran atents a les nostres decisions i ens faran arribar les seues observacions i que protestaran sempre que siga necessari.
La meua resposta va ser animar-los a fer-nos totes les crítiques que siguen necessàries ja que estic segur que això ser redundarà en benefici de tots.
Això de promoure la crítica crec que és un exercici imprescindible per part de les administracions encara que el més senzill siga rebre només que aplaudiments i colpets en l'esquena.
Abans de dinar, encara vaig tindre una interessantíssima reunió amb el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, i la directora del Parc Natural de l'Albufera, Paloma Mateache. Ens preocupa molt la crema de la palla de l'arrós i, en general, la millora de l'estat natural del Parc i les conseqüències que això pot tindre a la llarga també en els cultius. Es tracta d'un tema que encaixa perfectament en el doble àmbit de la nostra conselleria, Agricultura i Medi Ambient, per això és necessari treballar en equip per buscar solucions a mig termini que deixen satisfets tots els agents implicats.
A continuació, juntament amb la directora general de Prevenció, Delia Álvarez, vàrem estar en el despatx de la consellera Elena Cebrián per anar preparant el “dia després” del foc d'esta setmana a Artana. La setmana vinent, com ja es va fer en Carcaixent i Bolbaite, es posarà en comú amb els ajuntaments afectats tot el que ha passat i les mesures de recuparació que es podran implantar. Reforçar totes les mesures de prevenció i extremar la prudència ha de ser la constant en les polítiques a desplegar. Disposar del màxim de mitjans i treballar molt la consciènciació ciutadana resulta imprescindible.
Mentre estàvem en esta reunió, ens va arribar la noticia d'un incendi en la zona de la Serra Mariola, en Bocairent. Alta temperatura, poca humitat i vent eren tres ingredients que suposaven molta preocupació. El terreny no era de difícil accés i en poc temps ens ha arribat també la notícia de que la situació estava controlada. Han estat unes 12 hectàrees.
La por a la noticia d'un nou incendi és estos dies como un pessic permanent al cor. Per això, per compensar este estat d'angoixa, us deixe una cançó feliç i que parla de pluja. No pretenc arruïnar l'estiu a ningú però no puc evitar desitjar que caiguen alguna cosa més que quatre gotes:
https://www.youtube.com/watch?v=JXBkbKcObTo

1 comentario:

Anónimo dijo...

Greenpeace i molts més som els que estem contents que tireu endavant el sistema de dipòsit a les begudes. Endavant, que prompte tindrem un País molt més net!!