martes, 26 de julio de 2016

PARLANT D’ENVASOS A ALZIRA I XÀTIVA, MIRANT DE REÜLL A ARTANA. Amb l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, i el regidor de medi Ambient, Pep Carreres.

Amb bona part de la meua atenció centrada en l’evolució de l’incendi d’Artana, ahir vaig dedicar tot el matí a dos reunions amb els alcaldes d’Alzira i Xàtiva.
El tema era informar sobre el nostre projecte de retorn i devolució d’envasos (SDDR). Ja ho havíem fet en altres grans ciutats del país i ahir tocaven Alzira i Xàtiva.
Vàrem començar per la capital de la Ribera Alta. Allà, juntament amb l’assessor parlamentari de la conselleria, Rubén Tello, conversàrem amb l’alcalde Diego Gómez i els regidors Pep Carreres i Aida Ginestar. La receptivitat de l’equip de govern alzireny va ser total i absoluta: des de la importància mediambiental de la iniciativa fins l’estalvi que representa pels ajuntaments una gestió ciutadana acurada dels envasos. Al pròxim ple del mes de setembre presentaran, com ja han fet molts altres ajuntaments del país, una moció de suport a l’SDDR.
Una roda de premsa molt concorreguda va ser el remat a la conversa.
De la visita a Alzira ens en vàrem emportar un nou compromís d’agenda... però d’allò més divertit: ens vàrem convidar, per al pròxim 5 d’agost, divendres, a fer una baixada amb kayak pel Xúquer. Òbviament vàrem dir que sí. Per si serà una immillorable manera de començar les meues vacances.

En la sala de premsa de l'Ajuntament de Xàtiva, amb el seu alcalde, Roger Cerdà, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno.

D’Alzira a Xàtiva. En la capital de la Costera, la resposta de l’alcalde Roger Cerdà i de la regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno va ser idèntica a la recollida en Alzira: interès per la iniciativa i plena disposició a col·laborar. També portaran una moció al ple de setembre i, després de la reunió, també vàrem fer una roda de premsa on vaig tindre ocasió de, novament, explicar els detalls del nostre projecte.
De Xàtiva no vàrem traure cap invitació de tipus estiuenc però ja puc dir que he estat en el despatx que durant tants anys va ocupar Alfonso Rus. Com han canviat les coses...
De tornada a València, vaig aprofitar per parlar amb la directora general de Prevenció d’Incendis, Delia Álvarez, i amb el director general d’Emergències, José María Ángel. Ho vaig fer alguna vegada més fins arribar a la nit. Controlat ja el foc de Tavernes, l’incendi d’Artana continuà cremant tota la jornada. Certament a poc a velocitat però continuava cremant. En les primeres sis hores es van cremar més de 750 hectàrees, mentre que en les 30 hores següents se’n va cremar alguna menys. En total, ahir a la nit, unes 1500, de les quals aproximadament la meitat corresponen al Parc Natural de la Serra d’Espadà. Ahir mateix el president de la Generalitat, Ximo Puig, va dir alt i fort que calen més mitjans i més pressupost per a Prevenció. Des de la meua responsabilitat com Secretari Autonòmic he d’aconseguir este increment de mitjans compromès ja que és el que pot garantir una adequada gestió forestal, unes millors condicions laborals pels professionals implicats i, en conseqüència, evitar incendis tant dolorosos com el que a estes hores encara crema en Espadà. De cap manera estarem lliures de possibles focs però en podem reduir l’impacte.
La vesprada d’ahir havia de començar amb una reunió del Consell d’Administració de l’EPSAR, l’empresa pública de depuració d’aigües residuals, però, a última hora, per problemes administratius la vàrem ajornar.
La jornada la vàrem acabar en la trobada que, aproximadament, cada dos mesos fem alguns dels membres del Govern escollits per Compromís per posar en comú la marxa de la nostra faena, problemes, penes i alegries. Sempre son xarrades disteses i agradables. Esta vegada, com que tots estem en el tema dels pressupostos, li vàrem pegar voltes a com traure diners de baix de les pedres per compensar el maltractament que, sistemàticament, patim del ministre Montoro i de la resta del Govern Rajoy.


3 comentarios:

Anónimo dijo...

Ja era hora que arribara gent valenta a este govern per començar a fer coses que realment canvien la societat putrefacta que en deixà el Partit Podrit. Si als païssos més avançats del mon són capaços de retornar les botelles de begudes i que se'ls torne el dipòsit, ací per què anem a ser menys!??!?!

Vinga eixa conselleria de Medi Ambient, que es note!!

Anónimo dijo...

Bona vesprada Juliá, amb tot el meu respecte, si el SDDR va a ser obligatori, no entenc algunes notícies que anuncien que aquest o l'altre Ajuntament està a favor i vol participar en el SDDR, i que s'ha aprovat en ple. No és marejar a la gent? Si és obligatori i hi haurà una norma que ho regule no crec que ningú tinga opció a negar-se sense faltar a la llei. No entenc tanta història.
Fins i tot, ahir, aquesta notícia en la premsa: http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/castellon/logro-vecinal-reciclar-pagar-menos_1005595.html.
"Assoliment veïnal per a reciclar i pagar menys" El principi de la notícia diu així: "Castelló comptarà amb un nou mètode de reciclatge d'envasos. Denominat Sistema de dipòsit, devolució i volta, servirà per a lluitar contra el canvi climàtic. La capital de la Plana, a més, serà ciutat pilot per a l'engegada d'aquesta modalitat alternativa."
Açò com pot ser possible? Insistisc, crec que tanta propaganda mediàtica confon a la gent.
Està ben cercar suports amb la qual està caent damunt amb l'oposició brutal dels envasadores però el que crec que cal fer és treballar amb serietat, amb arguments contrastats i amb la veritat per davant, amb professionalitat i discreció i no marejar a la gent. I per descomptat, al meu entendre, fugir de la fira mediàtica i treballar amb l'evidència de les dades. Tant bombo, al meu entendre, no genera més que confrontació dels no interessats i confusió a la resta de la ciutadania.
Est és un gran projecte i podem ser pioners, però cal deixar-se de tanta publicitat i treballar amb serietat.
És només la meua opinió. Jo sóc dels quals prefereixen treballar en silenci i amb afany i mostrar al món els meus assoliments una vegada aconseguits i a mi m'agradaria que vostès també treballaren així. Salutacions

Anónimo dijo...

Nunca en la vida había conseguido nadie tanto rechazo y de manera tan unánime. Seguid así y luego sorprendeos de la caída de votos en solo un año... Ánimo campeón.

http://www.larazon.es/local/comunidad-valenciana/todos-los-sectores-contra-el-sistema-de-reciclaje-que-quiere-imponer-el-consell-LD13236085