martes, 5 de julio de 2016

DEMANEN LA MEUA DIMISSIÓ

A València, escoltant laq conferència sobre medi ambient i municipalisme del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

El saló principal de l'hotel Westin de valència és d'allò més solemne i allà me'n vaig anar ahir de matí a escoltar a l'alcalde d'Elda i president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies Rubén Alfaro que feia una conferència sobre municipalisme i Medi Ambient. Alfaro va destacar molt la necessitat d'educar a la gent en el seu compromís amb la sostenibilitat i això val igual per als residus que per a l'aigua, per la mobilitat urbana o la contaminació acústica per dir alguna cosa. Estiuc aboslutament d'acord amb ell. En aquest sentit, des de la Direcció General de Prevenció d'Incendis que és l'àrea que s'ocupa dels temes d'educació estem treballant prou en aquest camp i, encara que es tracta de mesures i polítiques que es veuen a llarg termini, és necessari apostar de manera decidida.

Rubén Alfaro, durant el seu parlament.

La resta de la jornada la vaig passar a la conselleria on, tot l'equip del departament junts, vàrem preparar la nostra part de la “cimera” del Consell d'este cap de setmana a Torrevella. Vàrem revisar com portàvem els deures que havíem compromés en l'anterior reunió de Morella i quins eren els plans per als pròxims sis mesos. Pel que fa a la meua Secretaria Autonòmica, certament crec que ens varem passar quant a compromisos de noves lleis ja que es tractava d'una previsió fins a final d'any i no a l'estiu. En tot cas, els processos de redacció avancen i tot estarà a punt quan toque. Altra cosa serà l'embús parlamentari de nous textos que hi pot haver a finals d'any, però això ja es vorà. A més, és evident que no tot és fer noves lleis i que mentre estes avancen no hem de perdre de vista les polítiques i decisions del dia a dia.
De vesprada també em vaig reunir amb el director general d'Aigua, Manuel Aldeguer, per anar preparant una resposta a l'informe que el dia 13 ha de votar el Parlament Europeu redactat per un grup d'eurodiputats que van visitar la zona dels transvasament Tajo-Segura. L'informe té moltes llums, en el sentit que aposta per la prioritat mediambiental i per les noves fonts d'obtenció d'aigua (des de la regenerada fins la dessalinitzada), cosa que coincideix amb e nostre discurs però obvia la necessitat de, mentre anem a estes noves fonts, donar suport al sector agroalimentari del sud d'Alacant. En este sentit, per a nosaltres, el manteniment del transvasament en els termes del Memoràndum que marca els 400 H3 d'aigua en capçalera com a pssibilitat de transferència d'aigua ens sembla obligat.
Vull acabar destacant que hui, després d'un any de Govern, he rebut la primera petició de dimissió. Estes coses pasen, sempre hi ha una primera vegada per a tot.  Me l'ha han fet un grup d'exmilitants de VerdsEquo que fa poques setmanes van ser suspesos temporalment de militància perquè el partit va considerar que, de forma absolutament conscient, van perjudicar públicament la imatge de la formació, van usar mecanismes aliens a la nostra organització per atacar la direcció i van fer acusacions fins i tot de delictes a altres companys. També mantenen que la designació de càrrecs dins dels Govern (aquells que van dependre de VerdsEquo) es van fer de manera arbitrària, que a ells no se'ls va tindre en compte, que hi ha hagut assetjament laboral i no sé quantes coses més. Res de tot això és cert, els nomenaments en un Govern no es fan per carnet o no carnet i tots els expedients oberts han complit tots els requisits que marquen els Estatuts. De fet, fins este cap de setmana tenen encara temps per presentar al·legacions a la seua suspensió. La roda de premsa on han demanat la meua dimissió l'han fet hui, sense esperar ni tan sols la revisió de els al·legacions. 
Conste, dit tot el que he dit,  que tinc clar que en un parti democràtic, les suspensions són la prova d'un fracàs i que, al marge del  comportament dels expedientats, és evident que la direcció tampoc ha sapigut resoldre els problemes en temps i forma.


No hay comentarios: