jueves, 23 de junio de 2016

PER UNA VEGADA, OJALÀ GUANYEN "LOS MALOS"


Amb el Comitè d'Empresa de Lafarge de Sagunt.

La jornada d'ahir va començar amb una reunió amb el Comité d'Empresa de Lafarge de Sagunt. Eren una dotzena de persones les que venien a vore'm, entre elles el secretari general d'UGT del País Valencià, Ismael Sáez. Cal dir d'entrada que la reunió estava prevista des de feia dies per a les 12 del migdia però, com que a mi m'havien eixit compromisos ineludibles d'última hora, ells es van afaptar al meu horari i avançàrem la reunió.
La conversa va ser d'allò més cordial. Els treballadors de Lafarge estan preocupats pel futur de l'empresa i saben que totes les incerteses que provoca el conflicte existent els perjudica. Vol dir això, i va ser una cosa comentada, que resoldre'l és la millor garantia de futur.
El Comité ens va expressar la necessitat de que s'accelere el permís d'ampliació d'explotació de l'actual pedrera del Salt del Llop. La nostra resposta, com ja hem expressat en altres ocasions, va ser que seguirem els tràmits sense demores i que els únics retards corresponen al volum de treball de qui ha de fer els informes jurídics necessaris.
Dit això, vàrem reflexionar sobre la necessitat de revisar l'actual conveni entre Lafarge i l'Ajuntament de Sagunt de manera que, simultaniament, es puga protegir el bosc de Romeu i obrir la zona del Pinyal a futures extraccions.
Certament els treballadors no acaben de refiar-se que això es resolga però estan disposats a ajudar. Nosaltres els vàrem emplaçar a primers de julilol que es quan vàrem quedar que empresa i Ajuntament començaran a concretar en papers el futur acord.
L'ampliació de l'explotació actual va pel seu camí però està clar que resoldre-ho tot de colp és la millor garantia de futur.


A l'Ajuntament de Carcaixent amb els municipis afectats pels incendis de la setmana passada.


Acabada esta reunió vàrem eixir, junt amb la consellera Elena Cebrián, cap a Carcaixent, on el president Puig havia convocat una trobada amb els alcaldes dels pobles afectats pels quatre incendis de la setmana passada: els de Carcaixent, Bolbaite, Benifairó i Terrateig.
Va ser un acte útil. La consellera Cebrián va explicar les circumstàncies dels incendis i les previsions d'ajudes i actuacions cap el futur. Hui mateix el Consell aprovarà una ordre d'ajudes al qual es podra sumar els municipis afectats segons les pèrdues patides. Una vegada recollides totes les demanades se'ls farà front a partir dels fons de contingència dels quals disposa la Generalitat.
La reunió, durant la qual els alcaldes van expresar les seues queixes i demandes, va servir per crear un clima de colaboració que s'haurà deconcretar en la convocatòria de les Meses de Concertació queja serà on, amb la participació de tots els actors implicats, es dissenyen i es faça el seguiment de totes les iniciatives de recuperació que caldrà posar en marxa.
De tornada de Carcaixent, i abans de marxar cap a Elda on tenia acte electoral, vaig estar un parell d'hores al despatx revisant documentació i firmes que tenia endarrerides (moltes). També vaig començar a preparar la reunió que esta vesprada tenim de l'equip de la secretaria autonòmica i que no convoquem des de fa dos setmanes per culpa de l'embogida agenda que portem.Miting a Elda: "Que guanyen els "malos", som els bons de la gent normal"

La jornada la vaig acabar (i va acabar tard) a Elda, una ciutat amb forta representació de VerdsEquo dins de Compromís. Allà,amb la sala plena de gom a gom, i junt a candidats com ara Rita Bosaho, Ignasi Candela o Àngela Ballester, vaig defendre que votar la candidatura "A la Valenciana" és reberlar-se cívicamentcontra el sistema depredador que ens està ofegant. Recordant les paraules de Rajoy que ens va dir que nosaltres erem "los malos", vaig aconsellar que diumenge votàrem tots malament i votarem per desallotjar el PP i la dreta del Govern. Parafrasejant Mae West: "quan som bons, som molt bons però quan som "malos" som encara millor".

1 comentario:

Unknown dijo...

En primer lugar expresar mi admiración por su blog. Que un político dedique el tiempo que Vd le dedica todos los días, a resumir y comentar su actuación diaria, es digno de alabar y así lo hago.
en segundo lugar agradecer la reunión que ha mantenido con nosotros, para nosotros ha sido muy de positiva y ojala todas las que tenemos fueran en el mismo tono, a pesar de que puedan haber discrepancias. por nuestra parte siempre hemos procurado mantener cada palabra que decimos, con argumentos y documentación. y si algo no sabemos nos informamos y documentamos para que nuestra postura tenga peso.
Lo dicho, muchas gracias y un saludo