jueves, 16 de junio de 2016

“NO MOS FAREU CATALANS”, UNA VEGADA MÉS...


Amb Carlos Galiana i Pauala Espinosa en el miting de Patraix.

Com altres dies, ahir dimarts vaig començar la jornada en el “Fòrum Europa”. Els protagonistes eren els secretaris generals de CCOO i UGT al País Valencià, Paco Molina i Ismael Sáez. Els dos sindicalistes van atacar durament la precarització laboral i l’actual reforma del mercat de treball.
Al acabar el Fòrum, parlant amb uns i altres, vàrem acabar de tancar la reunió que hem de tindre hui entre diferents conselleries del Govern, l’Ajuntament de Sagunt i la direcció de l’empresa Lafarge sobre el futur de la pedrera que la multinacional explota a la capital del Camp de Morvedre. És l’avantatge dels actes socials que estan plens de gent d’altes responsabilitats, són un lloc molt adequat per teixir relacions que, políticament, poden acabar resultant d’allò més profitós. Al final passes més temps en la post-coferència que en els mateixos parlaments. Al remat, però resulta molt útil. En altres temps es possible que només serviren per tancar negocis.En el centre, Paco Molina i Isamael Sáez en el "Fòrum Europa".

La resta de la jornada va estar de treball intern. Reunions amb l’equip, alguna consulta per part dels mitjans de comunicació i, sobretot, treball preparatori de les mil coses que portem entre mans. La majoria de dies no hi ha ni temps de pensar i decidir a un termini un poc més llarg que l’ara mateix. Ahir vàrem tindre un parell d’hores per a dedicar-les a: preparació de pròximes intervencions parlamentàries, col·locació en l’agenda de les diferents reunions i entrevistes que ens han demanat, posada en comú dels textos que estem elaborant com a base de reformes legals que volem posar en marxa, comentar estratègies de comunicació i, fins it to, lectura d’informes. Un poc de tot.
A la vesprada vaig participar en un acte de campanya de cara a les eleccions del pròxim 26 de juny al barri de Patraix de València amb Paula Espinosa, candidata al Congrés, i Carlos Galiana, regidor de l’Ajuntament. Vàrem parlar prou d’ocupació i jo vaig insistir en les possibilitats de l’economia verda com una gran font de llocs de treball: invertir en energies netes, en rehabilitació d’edificis, en mobilitat, en gestió de residus, en agricultura ecològica, en turisme sostenible... Diu l’Organització Internacional del Treball (OIT) que a Espanya es podrien crear per estes vies més de 2 milions de llocs de treball. L’altra missatge que vaig voler deixar clar és que el dia 26, per primera vegada a l’Estat espanyol, tenim la possibilitat de posar en peus un govern alternatiu. Fins ara hi ha hagut alternàncies però després del 26, si “Unidos Podemos”, on estem la candidatura “A la valenciana”, guanya les eleccions, estarem parlant, d’una vegada per totes, d’alternativa, d’una manera diferent de fer les coses i, sobretot, de fer unes altres coses, pensant en altres persones, en la immensa majoria social.
Sobre l’acte, una anècdota amb la qual jo encara no havia topat mai. Dos senyors d’uns 70 anys em van interrompre mentre parlava per dir-me que no els anàvem a fer catalans, que ells serien sempre valencians. Jo els volia contestar que el Banc de València i la CAM igual també volien ser sempre valencians però la mala gestió del PP, sempre amb l’anticatalanisme per bandera, els havia portat a ser absorbits per La Caixa i el Banc de Sabadell.
El final del dia, ja a casa, em va portar la mala notícia de l’incendi a Bolbaite, a la Canal de Navarrés. A última hora de la nit, l’incendi seguia actiu i la presència del vent hi complicava més.

No hay comentarios: