jueves, 30 de junio de 2016

L’ALBUFERA VOL SEGUIR VIVA. ¡VISCA L’ALBUFERA!

En  la presentació de les jornades Life Albufera en el Jardí Botànic

L’Albufera i el Botànic van ser ahir el tema i l’escenari de la meua primera activitat.
A la seu del Botànic, a València, vaig estar en la presentació de les jornades de clausura sobre el projecte Life Albufera que es tanca ara després de tres anys d’investigació. S’han estudiat les tres zones humides artificials de l’Albufera, els tancats de la Pipa, de l’Illa i de la Milia, i el paper que juguen en la conservació de l’ecosistema del llac. Les conclusions que es posaran en comú es refereixen a la millora de les aigües i la protecció dels hàbitats afectats.
En el meu parlament vaig destacar la necessitat de ser molt rigorosos en la cura de l’Albufera i prioritzat les aportacions d’aigua en qualitat i quantitat. S’ha fet molta faena en els últims 30 anys però queda molt més per fer. L’Albufera ha passat del col·lapse a finals dels anys 70 del segle passat a una situació de millora evident que ara porta molt de temps sense millorar.
A continuació vaig anar a la conselleria i la primera reunió ha sigut per preparar els temes de la Comissió d’Avaluació Ambiental que farem hui dijous. Tot apunta que serà una sessió prou de tràmit ja que els dos temes que estava previst que anaren i sobre els quals hi havia més expectació es queden fora. El projecte d’Ikea Alacant ja ha decaigut per la retirada dels promotors i Puerto Mediterraneo encara no està a punt. No m’agrada haver d’anar explicant que Puerto Mediterraneo no entra en la Comissió ja que sembla que no hi haja altre projecte al qual referir-se però com que, quan s’acosta final de mes, em toquen periodistes per interessar-se per la qüestió, ho explique. El que si vorem serà, i és important, el Pla Especial del Port de València que contempla una zona de transició entre el barri de Nazaret i les instal·lacions portuàries que pot millorar eixe espai. Caldrà vore en quines condicions es pot desenvolupar el Pla.
El dinar el vaig fer amb alguns dels participants en les jornades del projecte Life Albufera al qual m’he referit adés. Ha estat una hora d’interessantíssima conversa sobre com millorar l’Albufera i, tot siga dit, jo que pretenia escoltar i poc més, me’n he anat carregat de compromisos i amb noves trobades en l’agenda. Per cert, erem 8 persones i el compte (a raó d’un menú de 9’75 per cap) ha corregut a càrrec de la Direcció General de Medi Natural. Ho destaque perquè és la primera vegada en un any de Govern que acabe no pagant-me jo el dinar.
La vesprada la vaig dedicar íntegrament a treballar sobre les meues intervencions de hui dijous davant la Comissió de Medi Ambient de Les Corts. Fins ahir no havia tingut temps de preparar-me-les. Ahir van elaborar les respostes amb el Cap de Gabinet de la Consellera, Fernando Rodrigo; l’assessor parlamentari, Rubén Tello, i el director de VAERSA, Vicent Garcia. Tinc un total de dos compareixences (una sobre l’empresa Reciclatges de La Marina Alta, les diferències sobre pagaments pendents amb alguns ajuntaments de la comarca i les propostes per solucionar-ho, i l’altra, sobre la implantació dels sistema de retorn amb dipòsit per a envasos), les dos demandades pel Partit Popular, i tres preguntes sobre tema de personal en les diferents direccions generals de la meua competència que em plantejarà el grup de Compromís. Fins ara totes les vegades que he anat a Les Corts han estat compareixences intenses però educades i respectuoses, espere seguir igual.

No hay comentarios: