martes, 28 de junio de 2016

DEL SORPASSO A LA SORPRESA
En la Executiva de Compromís, revisant els resultats electorals (foto: Meritxell Mulas).


El dia després de la eleccions (bis) ha estat una  jornada marcada, com no, per les votacions però això no pot distraure de la molta faena que tenim per davant. Els resultats estaven en totes les converses però el temes d’atenció, a peu d’obra, aquells dels quals em vaig ocupar ahir, eren uns altres. I no depenien del desenllaç de les eleccions.
Dit això, no vaig a defugir tres ratlles sobre els resultats d’ahir.
Impressionant el triomf del PP que, tot siga dit, ve de tindre un 44% del vot en 2011 ( 53% al País Valencià) a un 33 ara (35 al País Valencià). Fins i tot a Xàtiva  ha guanyat el PP després d’escoltar Alfonso Rus dir que votaria als populars. Res més a dir ni del PP ni d’aquells que l’han votat.
En el nostre cas, és possible que la unió amb Esquerra Unida haja sumat menys del previst, que les bones enquestes hagen desactivat una part dels nostres i activitats als altres, però, no ho oblidem, “A la valenciana” ha mantingut un resultat espectacular, ací sí que hi ha hagut “sorpasso” (per quasi tercera vegada) i el procés de canvi només ha fet que començar.
La clau estarà en fer, des dels governs on estem, les coses que hem dit que anàvem a fer i que ja estem fent. No se’ns va a jutjar per les coses que li critiquem al PP sinó per les nostres accions. Hem vingut a canviar de la ma de la gent la vida de la majoria més desafavorida i no hem de parar. La ciutadania ha de notar que estem al seu costat. Hem de complir el que s’espera de nosaltres i comunicar-ho adequadament.

Amb la consellera Elena Cebrián i la resta de membres del Consell d'Administració de VAERSA

Tornant a la jornada d’ahir, la vàrem començar al meu despatx amb una reunió sobre política forestal amb els directors generals de Medi Natural i Prevenció. El tema clau està en com accelerar el procés de posada en marxa dels treballs previstos. Les dificultats que tenim per tancar les encomanes amb la nostra empresa instrumental VAERSA ens complica molt el dia a dia i el que podria ser una gestió senzilla es converteix en una carrera d’obstacles.
Immediatament després vàrem anar un Consell d’Administració precisament de VAERSA en el qual vàrem revisar des de l’accident mortal de fa unes setmanes ne la planta d’Alzira (la investigació no aporta cap explicació i esperem el dictàmen judicial) fins a l’elaboració de la Relació de Llocs de Treball que volem que siga ajustada a les dimensions de l’empresa i que ara està en mans de Funció Pública. La necessitat  de buscar fórmules per agilitzar les contractacions de VAERSA amb la conselleria i els processos de selecció, així com el paper que ha de jugar l’empresa en el nou sistema de  gestió d’envasos (SDDR) també van estar en l’ordre del dia del Consell.
L’hora de dinar la vaig dedicar a revisar documentació sobre el cicle urbà de l’aigua. Estem buscant vies per millorar el control i garantia de l’abastiment d’aigua, una demanda en la qual coincideixen des de les empreses dels sectors (que volen tindre el màxim de seguretat en la gestió que fan), als ajuntaments i els mateixos usuaris. No és un tema senzill, ni immediat però que caldrà incidir en ells en els pròxims mesos.

Naus de compostatge de la Planta de Tractament de Residus de DAM a Carcaixent.

En acabar de dinar, juntament amb el director de l’EPSAR, Enrique Lapuente, vàrem a anar fins a Carcaixent a visitar la planta de Tractament de Residus de l’empresa “Depuración de Aguas del Mediterraneo” (DAM). Allà vàrem revisar les diferents variants de treballs que porten a terme amb especial atenció a la valorització per mitjà dels compostatge dels llots provinents de la depuració de d’aigües residuals i l’àrea de I+D+I .

El final de la jornada, ja després de tornar de La Ribera, el vaig dedicar a reunions de partit, primer, l’Executiva de VerdsEquo, i posteriorment, la de Compromís. Anàlisi de les eleccions i escollir els equips de negociació de cara a la formació del nou Govern de l’Estat, eixos eren els temes a tractar. L’anàlisi llarg i l’elecció dels negociadors curta perquè tinc la sensació que hi haurà poc a negociar.

No hay comentarios: