lunes, 6 de junio de 2016

DE MADRID A VALÈNCIA, DESPATX SOBRE RODES

Ahir divendres no vaig estar a València, temes relatius al funcionament intern d'Equo i a la preparació de les próximes eleccions, més l'Assemblea del partit al qual estem federats VerdsEquo PV em van portar a Madrid.
Això, òbviament, evita la celebració de reunions però, ni molt menys, és sinònim de no treballar. Els telèfons mòbils aconsegueixen que, en realitat, el despatx tinga rodes i vaja allà on tu vas.
Així les coses, vaig concertar una entrevista amb l'alcalde d'Oliva, David González, on per cert, acabem de posar medidors de contaminació de l'aire, per mesurar com afecta el transit constant que significa el pas de la carretera nacional pel mig del poble. El tema, en este cas, no era la cartera sinó l'aigua. Un dels pous que abasteixen la zona de costa de la població no té aigua suficient per a la seua zona de cobertura i volen buscar alguna mesura per resoldre-ho. En els pròxims dies ens reunirem amb les direccions generals afectades.
Per un altre costat, tenim notícia de la voluntat d'Ecoembes de tindre una nova reunió amb nosaltres per seguir tractant de la millora dels resultats en la gestió dels envasos. Ens sembla una gran notícia. La nostra disposició a comptar amb ells és absoluta i total. Sabem de la seua capacitat i la seua potència i tenim claríssim que els nostres plans tindran millors resultats amb la seua participació. No reclamen explicacions sinó que ofereixen compartir acords. Ojalà arribem a punts d'encontre.
Sense deixar el tema, el PP acaba de registrar una pregunta a la consellera Elena Cebrián, sobre el particular. En paral.lel jo, com ja em vaig comprometre, en la meua última intervenció en la comissió parlamentària de Medi Ambient, he demanat una compareixença sobre la qüestió. Estem més que convençuts de la iniciativa i, per nosaltres, explicar-la és sumar gent a la causa.
Una altra bona notícia d'ahir va ser l'inici de les obres de segellat del'abocador de Peníscola que costarà un milió d'euros. Recorde que l'estiu passat em va vindre a vore l'alcalde de la població, Andrés Martínez, per saber com anav el projecte. El que parlàrem llavors va ser de començar-lo abans del que finalment ho hem fet però la manca d'informes per part d'ADIF i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ho han retardat un poc. Este segellat de Peníscola serveix de preàmbul al Pla General de segellats que estem preparant per al conjunt de la legislatura. La Murada a Orihuela, Basseta Blanca a Riba-roja seran altres que s'inclouran al Pla, així fins arribar a una vintena.
Hui, tot i ser cap de setmana, no us deixe una cançó sinó el resum d'una intervenció de la setmana passada en un acte a Ca Revolta, a València, sobre polítiques verdes.

No hay comentarios: