lunes, 23 de mayo de 2016

S'ACABA UNA SETMANA COMPLICADA.


Amb el directius d'Ecoembes, parlant del seguiment dels convenis de col.laboració.

No ha estat la millor setmana des que estic en la conselleria, i ja s'ha acabat. Ahir vaig estar a l'Alcúdia, en el soterrar de la dona que va morir dimecres a la planta de residus lleugers de Vaersa a Alzira. Mai havia estat en un soterrar d'un persona a la qual no coneguera, ha sigut una situació estranya, molt trist. Una dona jove, una mort a traïció. Una família destrossada. Les paraules de condol sonen buides i poc útils. M'agradaria no haver de tornar mai més a cerimònia així.
Abans d'anar a l'Alcúdia, m'he reunit al meu despatx amb representants del sindicat STAS, de Vaersa precisament. No era per parlar de l'accident de dimecres, davant el qual, aprofite per a dir-ho, han tingut una actitud d'allò més respectuosa. La seua queixa és que Vaersa no és útil, que funciona per justificar la seua existència i no per a donar el servei que suposadament ha de donar. Defensen, i nosaltres estem d'acord, que moltes de les activitats de l'empresa s'haurien de fer directament des de l'administració, altra cosa és com encaixem este procés en l'actual estat econòmic de la Generalitat. STAS proposa que, com a mínim, es puga provar amb algun servei concret.


 
Amb els representant del sindicat STAS de Vaersa.

A causa del soterrar, vaig haver de suspendre una reunió que tenia prevista amb els alcaldes de L'Alcora, Puçol, la Pobla de Vallbona i Betxí. No he tingut temps ni de demanar-los disculpes. Ens vorem tan prompte siga possible.
A última hora del matí, ens vàrem reunir amb Silvia Ayerbe, directora nacional de Convenis d'Ecoembes, i Roberto Salvador, màxim responsable de l'empresa al País Valencià (foto 2). Els directius d'Ecoembes tenien una cita pendent amb el director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Joan Piquer. En principi no era necessària la meua presència però, com que darrerament eixa empresa ha fet moltes referències crítiques en premsa al nostre projecte de tornar al depòsit per a envasos, em va semblar que era oportú estar. Al remat, ningú va traure el tema. La reunió era sobre el seguiment del conveni entre Ecoembes i la Generalitat: campanyes de conscienciació, nous contenidors i punts de col.locació, pla de mitjans... Al marge de les diferències sobre el tema dels envasos, que haurem d'aclarir el més ràpid possible quedant cadascú al seu lloc, és evident que hi ha molt de treball que compartim i en els quals podem multiplicar la utilitat d'Ecoembes.
Després de dinar, a la seu de Compromís, vàrem fer una reunió de l' Executiva de VerdsEquo PV en la qual, bàsicament, repassàrem tot el procés de negociacions que va desembocar en la candidatura conjunta amb Podemos i EUPV i l'hem fixat pel pròxim dia 28.
Esta és la cançó del cap de setmana. Lluminosa per escampar tenebres.
https://m.youtube.com/watch?v=74LXx0wSqMI

No hay comentarios: