martes, 17 de mayo de 2016

PUERTO MEDITERRANEO: REVISANT INFORMES.

Amb regidors de Compromís de Paterna.

La setmana va començar amb una reunió sobre les coses que havien passat el cap de setmana. Els dilluns sempre venen carregats d’activitat.
Hem fet una reunió de l’equip que estem treballant en el tema del depòsit per a envasos ja que esta setmana estarà carregada de reunions amb els diferents sectors implicats i calia tindre a punt tota la informació que els hem de donar.
Este cap de setmana, s’han publicat diferents coses posant en qüestió el sistema de depòsit. Llàstima que no es diga clarament que tots esl documents i informes que estan apareguent estan pagats, d’una manera o altra, per Ecoembes justament l’empresa que veu en perill el seu monopoli en la gestió dels envasos i, per tant, el seu domini absolut de la situació.
Ahir també vaig rebre el darrer informe sobre la necessitat (i com fer-ho) de revertir la cessió que el Govern del PP va fer, un mes abans de les eleccions, de diferents instal·lacions de domini públic del transvasament Xuquer-Vinalopó. La cessió era a la Junta Central d’Usuaris del Vinalopó. El que està en qüestió no és, de tota manera, qui ha de gestionar les instal·lacions sinó en com va ser la cessió. No es pot cedir domini públic i això és el que revertirem.
Després, em vaig reunir amb el director de Medi Natural, Antoni Marzo, per acabar de tancar el procés dels directors dels Parcs Naturals i em va vindre amb una mala notícia: el Pi de la Bassa, l’arbre amb quasi 200 anys al qual vàrem fer un tractament especial donat que estava en molt males condicions, no sembla anar a millor. La bassa ha desaparegut, està molt vell, dos eucaliptos que té a prop l’han perjudicat molt i les perspectives són negatives. Hauríem de plantejar-nos alguna plantació simbòlica en la zona com si es tractara d’un relleu. Hem quedat a estudiar la manera, quan arribe el moment adequat.
El final del matí va estar un poc embolicat ja que vaig rebre peticions de diferents mitjans de comunicació per comentar la reunió que havia de tindre amb la Plataforma contra la construcció del complexe comercial i d’oci de Puerto Mediterràneo a Paterna. I la reunió no era tal. Es tractava d’una visita d’un parell de membres del grup municipal de Compromís de Paterna amb els quals anàvem a parlar, òbviament e Puerto Mediterraneo però també d’altres qüestions. Supose que el malentès (culpa nostra ja que estava mal posat en l’agenda pública) vé del fet que la gentd e Compromís de Paterna està en la Plataforma però no era la Plataforma qui venia.
Al remat, com que els mitjans volia saber del tema, vaig comentar a diferents periodistes el mateix que vaig dir als regidors de Compromís: que l’expedient està en mans del servei d’Avaluació Ambiental, que estem estudiant els diferents informes, que alguns d’ells estan incomplerts o són molt superficials i que, per tant, demanarem informació complementaria abans de portar el tema a la comissió ambiental. El tema difícilment es substanciarà abans de finals de juny. És evident que avançar el pronunciament final de la comissió és impossible. El que sí es pot dir és que, amb els informes tal com estan ara (tant en temes de contaminació, com de inundabilitat, com de carreteres, com de mobilitat, etc...) la decisió final no podria ser positiva. De tota manera, queda, al menys, un mes i mig i molt de temps per anar afinant els dubtes.
De vesprada, em vaig reunir amb el director de l’EPSAR, l’empresa pública de Sanejament d’Aigües Residuals, Enrique Lapuente per anar preparant el consell de Participació de l’entitat. Es tracta de l’òrgan de control social de l’empresa que, durant els últims anys, havia estat ignorat. Un clàssic era que mai estiguera la documentació en temps i forma en mans dels membres del Consell. Nosaltres, en la primera reunió, el cert és que tampoc vàrem fer-ho massa bé però ens vàrem comprometre a que en la segona tot estaria a punt amb quinze dies d’antelació. Anem a complir. A més, ja tenim data per presentar el portal de Transparència (que donat el currículum de l’EPSAR, rodejada de casos de preumpta corrupció, té molt de mèrit). Serà el pròxim dia 31.
El dia l’havia d’haver acabat assitint a la gala del diari “ValenciaPlaza” que es feia, “por todo lo alto”, en el Palau de Congressos però, finalment, em va resultar impossible estar... A la pròxima.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

La verdad es que me produce lástima el "cómo" lo estáis haciendo. Por más que lo disfracéis, que ya no os cortáis ni un pelo, esto es ya un acoso y derribo por consigna política, ideología, o como quiera llamarse.
Vuestra premura para solicitar informes de ese calado y vuestra postura intransigente a la inversión, la cual no se ha dado en otras administraciones del Estado español, así lo manifiestan.

Pero, bueno, debe ser que ahora hay que fiarlo todo a esa especie de "cuento de la lechera" en el que Tesla llegará a Paterna. Una inversión, en la que Compromís se muestra a favor , de capital extranjero, que también deberá hormigonar 1mm de m2 de La Mola.... y que, bueno, tampoco será tan verda como la quieren en estos momentos.

No sé, debe ser que Tesla no causará un impacto ambiental negativo. O, bueno, a ellos si que les daréis todas las facilidades que necesiten. O que será más agradable para los vecinos que la tendríamos al lado, vivir con vistas a esta nave industrial. Y si nos abstraemos de los trasiegos de camiones llenos de coche hacia el Puerto de Valencia, etc....

Pero, bueno, el tema es que no tenéis ni idea de hacia dónde vamos. Y que están pasando los años (los que han pasado y los que pasarán) con la gente sin trabajar, sin ver salida... y, nada, vuestra propuesta de cambio de modelo productivo, es muy incipiente, difusa y con poco contenido.

A mí, me gustó bastante la creación de empleo que genera lo relacionado con el ecologismo. Es más tangible y sensata. Pero como no os deis prisa, una generación lo va a pasar fatal. No se puede fiar todo a que un inversor llame a la puerta, o no, para saber a dónde voy.

Por otra parte, la opinión de Climent, la respeto, pero no lo comparto. Primero, no entiendo cómo una persona con conocimientos de filología, opina de asuntos económicos complejos, por mucha sensibilidad que crea tener, porque tenga un cargo político. Así no deberían funcionar las cosas.

Anónimo dijo...

Lo primero que debería aprender Climent es cómo se mueven, simultáneamente, el modelo IS-LM (mercado de bienes y trabajo), junto con el de Oferta y Demanda Agregada. Es básico, básico para opinar sobre Puerto Mediterráneo.

Pero, claro, a nivel político, lo único que se dice es que hay informes que dicen que se destruye empleo..... o que "quiero apoyar al pequeño comercio".

Si lo que más daño le ha hecho al pequeño comercio es la compra online, no los centros comerciales !!!!
La ciudadanía también necesita centros comerciales que les proporcionen experiencias de compra y no que se centren exclusivamente en precio. Si tienen que cerrar viejos para abrir nuevos centros, es saludable.

Anónimo dijo...

http://valenciaplaza.com/tesla-motors-asegura-que-no-planea-abrir-una-planta-de-produccion-en-espana