martes, 3 de mayo de 2016

MONTORO ENS FA PAGAR ELS ABUSOS DE CAMPS, RITA, FABRA I COMPANYIA.

Entrevista al programa de Canal 7 València, "7 al dia".

Ahir, la setmana, que es preveu carregada, va començar amb una reunió a les nou del matí amb els directors generals de Prevenció i de Residus, Delia Álvarez i Joan Piquer, als quals els vaig donar l’esquema de la compareixença parlamentaria que tinc demà sobre les seus dos àrees.
A primera hora de la vesprada, em van tornar les notes completades i l’assessor parlamentari, Rubén Tello, acabarà d’afegir les últimes dades.
Abans de les onze em vaig reunir, junt a la consellera Elena Cebrián, amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, per tal de fer-li arribar les nostres necessitats pressupostàries i, sobretot, la importància d’agilitzar al màxim les incorporacions de personal que ens urgeixen. Es tracta de places vacants (en tenim més d’un 20%). Com no, hem comentat el miserable comportament del Govern de l’Estat, amb el ministre Montoro al capdavant, que ens apreta i en apreta en temes de finançament com si els diners que reclamem foren (com passava en temps dels seus companys de partit) per a festes i saraus, quan no per a clavar-se-los en la butxaca. Darrere de les nostres demandes de finançament hi ha persones, xiquets, malalts, dependents... i també boscos que se’ns poden cremar, residus que recollir, aigua que necessitem per als nostres camps i per recuperar rius i tantes altres necessitats improrrogables.
Soler rep les nostres demandes igual que nosaltres reben les de tantes persones que se’ns acosten i ens sol·liciten això o allò. No és senzill. Ho sabem. L’administració és molt complexa i quan els pressupostos estan baix zero, encara més... però és necessari posar tots de la nostra part per no debilitar més el servei que donem a la ciutadania. Hem rebut una administració volgudament anorèxica i ens hem de rebel·lar.
La següent reunió ha estat amb l’equip de la direcció general de Residus per organitzar el seguit de reunions que tindrem en els pròxims dies amb tots els agents implicats en el nostre projecte de tornar al depòsit per a envasos de sucs, aigua, cervesa i refrescos. Anem a escoltar a tot el món abans de fer el primer esborrany de llei. També hem de preparar-nos per contestar les crítiques que ens arriben d’Ecoembes, l’actual gestor dels contenidors d’envasos. Saben (i sabem) que van a perdre, més o menys, un 35% del seu volum de treball. Ens estan demanant reunions. I igual que a nosaltres a altres instàncies del Govern o als diferents grups parlamentaris. Parlarem tranquil·lament. Sempre recorden que són una entitat sense afany de lucre, que els mou la seua preocupació per la sostenibilitat. Doncs perfecte, coincidim i, precisament perquè tenim la gestió sostenible dels residus com a prioritat, volem posar en marxa (recuperar) el sistema de depòsit. El nou model serà complementari amb la seua tasca que, dissortadament, i es veu per carrers i carreteres, es deixa cada dia sense recuperar adequadament prop de 5 milions d’envasos.
Abans de dinar, amb el director general de Medi Natural, Toni Marzo, i el seu equip, vàrem preparar la reunió de hui del Consell de Caça. Passa per ser una reunió (es fa una vegada a l’any) complicada. Jo espere que vaja bé. Diàleg, diàleg i diàleg, eixa serà la recepta per arribar a acords, entenen que nosaltres estem per defendre la conciliació d’interessos. El calendari de vedes serà el tema estrela. No anem a arribar al màxim de termini que ens permet la llei ja que les condicions de cria i desenvolupament dels animals ens aconsellen ser més prudents, però hi haurà temps de sobres per a caçar.
A l’hora de dinar, vaig estar amb el regidor de Medi Ambient de Sax, Javier Martínez, que tenen molt avançat un projecte de recollida de fem porta porta en aquell municipi alacantí. Són quasi 10.000 habitants i pretenen fer una planta de compostatge per aprofitar tots els seus residus orgànics per a l’agricultura i la jardineria local. Anem a posar tot el nostre esforç en ajudar-los. Els seus plans són els nostres. Segur que si els ix bé, l’exemple s’estendrà com ja passa en altres indrets de l’Estat o arreu d’Europa. A Catalunya hi ha 100 pobles que fan recollida porta a porta i, per exemple, Brussel·les o Milà també ho fan.
La vesprada va començar amb la reunió de Gabinet dels dilluns en el despatx. Un repàs de l’última setmana i diferents debats sobre l’agenda que ens espera. Ha estat una reunió tranquil·la. Cada vegada tenim més faena però, poc a poc, estem aprenent a organitzar-nos.
El final del dia va ser una entrevista en Canal 7 València. Un quart d’hora de preguntes sobre el global del treball que estic fent amb especial atenció al tema de la designació dels directors conservadors del Parcs, al depòsit d’envasos i les emissions de gasos d’efecte hivernacle que, durant 2015, van créixer més del que haguérem desitjat. En 2016 ja s’ha de notar que la nostra manera diferent de fer política també té traducció en un model econòmic menys contaminant i, per tant, menys depredador del planeta.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Confío en que después de oído las diversas opiniones en el Consejo de hoy, su intención de recortar periodos, haya cambiado un poco

Anónimo dijo...

Confío en que después de oído las diversas opiniones en el Consejo de hoy, su intención de recortar periodos, haya cambiado un poco