martes, 10 de mayo de 2016

MARINA D'OR GOLF DEMANA UNA SEGONA OPORTUNITAT.

El promotors de "Marina d'Or Golf" al meu despatx amb el seu president, Jesús Ger, a la meua dreta.

La setmana va arrancar ahir amb una reunió amb el director general de Medi Natural, Antoni Marzo, per aclarir un seguit de temes que tenim pendents, alguns de caire intern i altres cap en fora. Dels interns el més destacat és el nomenament dels directors conservadors dels Parc Naturals. Una vegada Funció Pública ja ha donat llum verda és el moment d’anunciar les 12 places creades a fi que els funcionaris que ho consideren demanen una comissió de servei per ocupar el llocs. I els que queden pendents aniran a borsa de treball. Ho volem fer amb el màxim de transparència. Sabem que l’elecció de les persones que ocupen una plaça en comissió de serveis és plenament discrecional però, donat tota l’expectació que s’ha generat al voltant de la recuperació dels directors conservadors, cal ser curosos al màxim en totes les decisions. Quant als temes externs, l’accident que hi va haver durant el cap de setmana en la zona tancada de la senda del Penyal d’Ifach va ser tema de conversa. L’home accidentat continua en estat greu. Si tot va com estava previst, quan arribe l’estiu, tot el camí fins al cim del Penyal estarà habilitat però tocarà seguir atents, i demanar precaució, als visitants. Per un altre costat, també la variant de Pedralba ha estat damunt la taula. Dimecres tenim reunió amb l’alcalde de la localitat i, després de la nostra negativa a que la nova carretera passe pel Parc Natural del Túria, toca accelerar al màxim el tràmits per trobar un trajecte alternatiu.
A mig matí, precisament amb Antoni Marzo i la subdirectora d’Avaluació Ambiental, Salomé Arnal, hem tingut reunió amb els promotors de Marina d’Or Golf de Cabanes i Orpesa. Han estat el president, Jesús Ger; el vicepresident, Lorenzo Montón; el director el departament d’Urbanisme, Lorenzo Montón, i, també, el regidor de Compromís d’Orpesa, Josep Luís Romero.
Ger i els seus col·laboradors ens van demanar que desencallarem amb la màxima celeritat possible tota la promoció que afecta les dos localitats castellonenques i que pretén edificar un gran complexe turístic, amb tres camps de golfs, hotels temàtics, instal·lacions d’esquí artificial i vivendes, més de 30.000. Els promotors ens van explicar al detall totes les bondats ambientals de la seua proposta, així com el seu valor socioeconòmic. La sentència judicial que tenen en contra és per manca d'Avaluació Ambiental Estratègica però mantenen que ells van complir el que se'ls va reclamar des de la Generalitat. Ara la qüestió està en definir l'àmbit de l'avaluació ambiental a fer ja que si s'entén que la sentència es referix al conjunt, l'avalaució s'ha de fer sobre tot el terreny afectat. Per un altre costat, estan disposats a recuperar el projecte de "Mundo Ilusión" i desitgen que l'Ajuntament de Cabanes gestione amb celeritat el seu nou Pla General d'Ordenació per garantir el seu desenvolupament urbanístic.
En estos moments, el projecte castellonenc està més en les mans de la conselleria d’Infraestructures que en les nostres, que en Medi Ambient. Siga com siga, el que els comentàrem és que revisarem amb atenció tot allò que ens arribe i que ens comprometíem a visitar els terrenys afectats així que tinguem ocasió.
Després em vaig reunir amb els representants d’USO en l’empresa pública Vaersa, amb el seu responsable Elias Torres al capdavant. Amb els membres sindicals vàrem repassar un poc la situació de Vaersa i, sobretot, ens vàrem parar en el tema de les encomanes. Els representants d’USO mantenen que el nostre Govern encarrega contractes a Tragsa com empresa instrumental de manera incorrecta ja que, en virtud de la legislació europea, l’única empresa instrumental de la Generalitat és Vaersa. Segons ells, a més, el tema de la economicitat tampoc es compleix ja que Tragsa és clarament més cara que Vaersa. La meua resposta va ser que prenia nota de la seua preocupació i que revisaríem la qüestió encara que, nosaltres, en cap moment hem rebut indicacions en el sentit que denunciàvem. Vàrem quedar en seguir parlant.

 Reunió amb el representants d'USO a Vaersa.

La vesprada la vaig dedicar a una reunió, dinant, amb el secretari d’organització de VerdsEquo del PV per anar preparant el Congrés del partit i la nostra participació en Equo estatal i, com no, per comentar tota la qüestió de pactes preelectorals. Ací, el nostre pacte de Compromís amb Podemos i Esquerra Unida ens pot servir per ser primera força i això és un repte interessant. El que toca és que les habituals discussions sobre els llocs en les llistes no ens desvie del que realment importa: oferir una candidatura que done esperança a la gent i ens ajude a, des del País Valencià, fer fora la dreta depredadora del Govern d’Espanya.
De tornada al despatx, vaig repassar amb el director general de Residus, Joan Piquer, les reunions que havia mantingut durant tot el dia amb representants de diferents sectors del gran, mitjà i xicotet comerç sobre la nostra iniciativa de tornar al depòsit per als envasos de sucs, cervesa, refrescos i aigua. Els balanç és bò. Sembla que uns, els xicotets, estan més convençuts que altres però estem segurs que si seguim parlant, debatint i perfilant qüestions, l’acord serà amplíssim

No hay comentarios: