miércoles, 11 de mayo de 2016

"EL OLIVO" DE BOLLAIN TÉ MIL GERMANS

En la inauguració de les Jornades "10 anys de la llei de Patrimoni Arbori valencià".

Ahir dimarts vaig començar el dia inaugurant al Jardí Botànic de València una jornada sobre els “10 anys de la llei del patrimoni arborí valencià”. Sala plena, molta participació dels ajuntaments i molt d’interès. En el meu parlament, que va ser d’allò més breu, vaig destacar la necessitat de posar en valor estes joies naturals que tenim i que, sovint, depenen més de la voluntat d’un grapat de persones implicades que de les polítiques de l’administració. En este sentit, aquella llei de fa deu anys va ser molt oportuna. De fet va ser una “rara avis”, una norma conservacionista enmig de la bombolla immobiliària. Tan estranya era una iniciativa així per part del Govern del PP que la llei, i va ser l’única d’aquell temps, va aprovar-se per consens. La realitat va ser, però, que el reglament que l’havia de desenvolupar mai es va redactar. Ahir ens vàrem comprometre a tindre-lo a punt dins d’este 2016. Estem en més de 800 arbres catalogats en el conjunt del país. Totes les comarques en tenen algun. En la pròxima revisió quasi doblarem la xifra.
A més de les diferents ponències presentades, a la jornada hi va haver un tast d’oli (les estreles del catàleg són les “oliveres mil·lenàries”) i una visita pel Botànic.
La resta de la jornada d’ahir la vaig passar al despatx. Combinant tasques de preparació de diferents qüestions pendents amb discussions (llargues i molt cansades) sobre problemàtiques administratives i d’organització, de lluny les coses que a mi menys m’agraden.
De tota manera, no tot allò que porta l’etiqueta de “tema administratiu” és sinònim de maldecap. Ahir es va obrir ja el termini per a la presentació de funcionaris candidats a cobrir en comissió de serveis les places de director-conservadors dels Parcs Naturals. El que caldrà ara és garantir que les places dels funcionaris que passen als Parcs no van a quedar vacants indefinidament ja que això seria “vestir un sant per desvestir-ne un altre”. En això estem.

No hay comentarios: