sábado, 14 de mayo de 2016

ACORD A LA VALENCIANA AMB TENSIÓ FINS AL DESPATX DEL NOTARIDocument de l'acord entre Compromís, Podemos i EUPV per anar junts a les eleccions del 26 de juny.

S’ha acabat la setmana i, estos dos `pròxims dies, no tinc actes previstos.
Ahir va ser una jornada tranquil·la en la qual, per variar, em va faltar temps per dos coses on tope constantment, vaig fer totes les cridades que tenia pendents, ni em vaig mirar totes les cartes i documents que Lucre i Cater apilen en la meua taula amb paciència exemplar.
Les dos primeres hores van ser de treball intern, lectura, converses, preguntes d’uns, respostes d’altres. Poc després vaig tindre una conversa sobre el tema EPSAR amb dos persones que durant els anys del PP van ser claus per descobrir molts dels abusos que es van fer en aquella casa, em referisc a Ramón Marí, alcalde d’Albal i membre del Consell d’Administració de l’empresa, i Carmen Martínez, alcaldessa de Quart i vicepresidenta de Les Corts. Conversar amb ells d’estes coses sempre aporta llum. Nosaltres, amb Enrique Lapuente al capdavant, volem donar-li la volta al funcionament d’EPSAR i que tot el que eren “destarifos” sigue trellat i rigor, per això les opinions de Martínez i Marí sempre sumen.


Amb el director general de FCC/Residus. Jordi Payet.

La següent estació del dia va ser una reunió amb Jordi Payet, el director general en l'àmbit de residus de FCC, una empresa controlada per Esther Koplowitz i, com a majoritari, pel mexicà Carlos Slim que té molta presència en la gestió dels residus al País Valencià. FCC gestiona, en bona part, plantes a Castelló, a Alacant i a València; unes donen millors resultats i altres, més antigues, necessiten inversions que obligatòriament s’hauran de fer. Treballarem junts per a aconseguir-ho. De FCC volem aprofitar també l’experiència que tenen en recollida selectiva de residus tant al País Basc, com a Catalunya. Alguna de les recollides porta a porta que han fet ajuntaments bascos governats per Bildu, i que són tan polèmics com interessants de conéixer, els ha fet FCC. Així que tenim molt de treball compartit.
En acabar, la reunió vaig haver de passar per una notaria del centre de València per firmar, com a representant de VerdsEquo del País Valencià, l’acord de Compromís amb Esquerra Unida i Podemos de cara a les eleccions del 26 de juny (document foto 2). Fins a l’últim moment hi va haver tensió. Les negociacions, quan s’entra en el debat dels llocs que ha d’ocupar cadascú, són complicades, i això passa sempre al darrer moment. En el mateix despatx del notari, Esquerra Unida va dir que no acceptava l’acord al qual s’havia arribat feia una hora. Va ser el darrer esglai. Passats deu minuts, les aigües van tornar al seu lloc i es va firmar el document final que, estic segur, serà la porta d’entrada a un “Govern a la valenciana” en Madrid. Falta fa!!!!
... I de cap de setmana aquest cançó del dia que "Antonia Font" es va acomiadar al Liceu: https://www.youtube.com/watch?v=2Lqyd0ij8vQ

1 comentario:

elzo dijo...

Em sap molt greu veure a la gent d'ERPV fora d'aquest acord.