miércoles, 6 de abril de 2016

VULL PARLAR DE MESSI I DOS VEGADES D’ENRIQUE ORTIZ.

Dia relativament tranquil el d'ahir, si se li pot dir tranquil a haver de llegir papers i papers de coses tant diferents com informes de la Intervenció General sobre les empreses públiques, els plans de concentració parcel·laria de la Marjal de Pego Oliva o la Guia d'Avaluació Ambiental per als Ajuntaments, entre d’altres documents.

Això sí, el tema estrela ha sigut contestar tot l'interés que ha despertat la proposta per part de l'empresari alacantí Enrique Ortiz, el mateix que acaba de reconéixer que finançava irregularment al PP, en el sentit de modificar l'ATE d'IKEA d'Alacant, reduint tant el projecte que es limitaria al gran centre de mobles i res més. Ortiz és un dels socis promotors de la iniciativa i els periodistes tenien molt d’interés per saber que havíem de dir nosaltres al respecte. Primer de tot, no tenim cap constància oficial de la voluntat de fer l'esmentada modificació però, per resumir, és convenient deixar clar que canvis de gran magnitud equivalen a un nou projecte, i un nou projecte ha de començar des de zero. I encara més, aquest govern ha dit per activa i per passiva que les ATEs (Accions Territorial Estratègiques que poden servir per a posar l'interés dels promotors fàcilment per damunt de l'interés general) tenen poc a vore, en tots els sentits, amb el nostre model de desenvolupament sostenible. Així que si anem a un nou projecte, complicat que torne a ser ATE.

Quant a les reunions, ahir em vaig vore amb el regidor de Medi Ambient de Tàrbena, Juan Carlos Catalán, que m'ha expressat dos preocupacions bàsiques: ampliar la protecció per les muntanyes de la localitat i anar cap a la recollida selectivament dels residus orgànics i fer el compostatge en l'àmbit municipal. Ambdues coses són plenament coincidents amb les nostres línies d'actuació, i segur que trobàrem maneres de posar-ho en marxa. Pobles que vulguen apostar per recollir més selectivament són una benedicció i, durant aquesta legislatura, ho hem d’estendre a tot el país.

Més tard, encara he tingut una reunió amb la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, per comentar detalls sobre la necessitat de buscar una variant per la carretera de Pedralba que no passe pel Parc Natural del Túria, i, ja després de dinar, hem treballat sobre EPSAR (l'empresa pública de depuració d'aigües) amb el seu director, Enrique Lapuente, i he acabat la jornada amb el Secretari d’Organització de Verds Equo del País Valencià, Josep Ruiz, per preparar un poc l’Executiva de demà de Compromís. 
I dos coses vull dir sobre temes que els darrers dies han estat de molta actualitat: 
1. Sobre la confessió d'Enrique Ortiz, que està molt bé que s'evidencie que el PP es finançava irregularment, que és un partit dirigit per corruptes i que, en definitiva, el que haurien de fer és dissoldre'l. Dit això, no m'agradaria que l'afany sobrevingut de sinceritat d'Ortiz li restara dies de presó. Corruptes són els que reben, el PP, i els que donen, els grans empresaris que han estat aprofitant-se del Govern popular a costa de tots. Ortiz, col·laborant o no, a la presó, i que sàpiguen els rics corruptors que, per més que siguen noms distingits de la nostra societat, acabaran entre reixes si ixen a la llum els seus "negocis" amb el PP... Valga també de vacuna per a qui puga tindre temptacions en el futur. Els polítics que es venen arrosseguen també als compradors. 
2. Sobre la llista de defraudadors en terres panamenyes, no voldria que quatre noms glamurosos, siguen futbolistes, directors de cine o ties de Rei, ens amaguen el que hi ha darrere: una ben construïda xàrcia per a que els rics, centenars de rics anònims eviten pagar els impostos que paguem la gent normal. Després resulta que l'Estat no té diners per oferir els serveis que necessiten les persones i s'acaben privatitzant justament per a que facen negoci (encara més) els que no paguen impostos. Ja està bé... Ni Messi, ni hòsties.

No hay comentarios: