jueves, 28 de abril de 2016

PERDONEU, PERÒ HUI COMENCE PEL PERIODISME Foto de Julià Álvaro Prat.
 Reunió de VerdsEquo PV de València a la seu de Compromís.

No és bon negoci que algú que ocupa un càrrec institucional done obertament la seua opinió sobre el funcionament dels mitjans de comunicació... però com que jo ja sóc major, estic de pas i he sigut periodista molts anys, vaig a fer-ho per arrancar el resum del dia d’ahir.
L’expulsió del periodista Ignacio Escolar ordenada pel president de PRISA Juan Luis Cebrían és l’acció d’un “dictadorzuelo” que, coherent amb la seua trajectòria, arrossega pel fang de la vergonya una empresa que, en altres temps, era tot una referència per a la professió. No, no és el primer atemptat contra la llibertat d’expressió, tampoc ens enganyem. Jo els vaig viure anys i anys a Canal 9 i els veig massa sovint en els mitjans valencians. Sempre manquen veus valentes que s’enfronten als abusadors i jo, personalment, sempre trobe a faltar que els periodistes amb més nom (i amb millors sous) donen la cara per a dir prou. Ells sempre poden. A la SER també ho he tirat de menys.
Perdoneu-me que haja començat al marge del meu dia a dia com a càrrec públic però ho fet perquè em sent compromès, des del lloc que ocupe, en la millora de la societat, en l’aprofundiment democràtic i en el servei a la gent, i el que ha passat hui en la SER va just en contra de tot això i, per tant, em sent afectat directament.
Dit això, i per culpa també d’un accident esportiu que he patit que m’obliga a caminar amb crosses, ahir va estar un dia de molt de despatx.
El vaig començar amb una reunió, una més, sobre VAERSA i al recerca de garantir la seua estabilitat econòmica enmig de la tempesta que significa la revisió de tot el sector públic que es pretén portar a terme. VAERSA arrossega l’estigma de totes les malifetes que el PP va fer en l’empresa però, tant per preus com per qualitat del seu treball, es tracta d’una empresa útil i operativa que pot competir de tu a tu amb la gran empresa instrumental a nivell estatal, TRAGSA, la qual, moltes vegades, fins i tot lloga material de VAERSA. És precís que, des del Govern de la Generalitat, s’abandonen inèrcies i desconfiances que només es justifiquen per com feia les coses l’anterior Govern. I ja seria gros que, precisament, pels abusos del PP ens tiràrem pedres al damunt de la nostra pròpia teulada.
A mig matí vaig preparar amb l’assessor Carles Arnal la reunió que hui hem de mantindré amb els president de les Juntes Rectores dels nostres 22 Parcs Naturals; gent a la qual hem escollit pels seus contrastats currículum, que ocupen els càrrecs sense cap retribució i que, en ocasions, s’emportaran crítiques que, segurament, seran per via interposada ja que les responsables en serem nosaltres. Els estem molt agraïts. Necessitem la seua col·laboració i, també, la seua crítica.
He començat també ha preparar amb l’assessor parlamentari Ruben Tello la meua compareixença a Les Corts del dia 4 de maig. Seran dos intervencions, una sobre residus, i l’altra, sobre Prevenció d’Incendis.
I precisament de Prevenció d’Incendis hem parlat amb el director de l’Agencia d’Emergències, Jose Maria Ángel, durant el dinar que hem compartit. Ángel té moltíssima experiència i és molt enriquidor compartir punts de vista amb ell. Hem conclòs que, cap el futur, i ja vorem amb quin format, cal apostar molt més per previndre que no pas per l’extinció d’incendis. De moment, tenim noves mesures de coordinació i, sobretot, hem coincidit en la necessitat de prendre’ns la sequera com una emergència pel que fa a risc d’incendis. Caldrà fer pedagogia en el Govern en aquests sentit.
Aprofitant el meu “enclaustrament al despatx” m’he llevat del damunt molta de la firma (document que necessitaven la meua signatura) que se’m havia acumulat en els darrers dies. Fins i tot vaig tindre temps per escriure algunes coses, llegir-ne d’altres i començar a mirar els expedients de la Comissió d’Avaluació Ambiental que farem hui... i a al que no anirà el tema de Puerto Mediterraneo.
A la vesprada a la seu de Compromís hem fet una reunió del col·lectiu de València de VerdsEquo del País Valencià. Hem afegit alguna de les noves incorporacions a les tasques de responsabilitat del partit, hem repassat l’activitat de les últimes setmanes i, com no, hem parlat de les pròximes eleccions generals. La nostra aposta és repetir el pacte amb Podemos, desitgem la incorporació d’Esquerra Unida i volem que es busque la fórmula per garantir-nos un grup parlamentari propi. Caldrà seguir-ne parlant.

No hay comentarios: