martes, 5 de abril de 2016

LAFARGE DE SAGUNT NO AMPLIARÀ PER LES MARGUES

Interessantíssima reunió la que hem mantingut este migdia amb els responsables de la cimentera Lafarge de Sagunt en el despatx de la consellera Elena Cebrián (foto). Es tracta d'una gran (immensa) empresa que està a 90 països i té més de 100.000 treballadors. Són els propietaris de la pedrera que hi ha damunt de Sagunt. Porten molts anys buscant la manera d'ampliar-la. En un primer moment, en temps del PP, es pretenia ocupar la zona contigua, Les Margues, dins l'àmbit del bosc de Romeu.
No semblava una bona idea ja que es tracta d'una zona de considerable valor ecològic i amb un gran impacte visual. A més, és una zona que pot servir, per la seua proximitat, com un important pulmó verd per a la ciutat i del seu entorn.
Hui hem deixat clar a l'empresa que nosaltres no estem per eixa ampliació i que, per contra, farem costat de l'ajuntament de Sagunt en la protecció de tot Romeu. En canvi, els hem dit que facilitarem tant com siga possible que puguen seguir l'explotació cap al fons de la pedrera dins el perímetre que ja està en explotació. Això representa una quinzena més d'anys d'extracció. Més enllà, de cara al futur, i entenent que ells necessiten tindre expectatives clares de cap a on tirar, ens hem compromès a buscar una alternativa (que sabem que existeix) per garantir-los la continuïtat de l'activitat. Caldrà seguir parlant però em sembla que un problema que portava enquistat molts anys va per bon camí. L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i la regidora Teresa García tenen molt a vore en aquest desencallament.
Per una altra banda, hui també hem firmat (firma solemne, sí senyor) un conveni de col·laboració entre la Generalitat i set col·legis professionals per agilitzar els procediments de control ambiental. Ells certificaran que la documentació enviada a conselleria és correcta i completa. Després, òbviament, serem nosaltres els que resolguem. Es poden guanyar dos mesos.
Els divendres són també el dia que, a primera hora del matí, ens reunim tot l'equip de direcció de la Secretaria Autonòmica. Revisem la setmana i el que portem entre mans. Hui l'estrela ha estat el calendari de lleis (noves, modificades...) en les quals estem treballant. Segons anem avançant, aniré explicant.
Són quasi les cinc. Bon cap de setmana!!

No hay comentarios: