sábado, 9 de abril de 2016

LA VALL D’ALBAIDA: REPÚBLICA INDEPENDENT DEL SEU FEM.


Els divendres són el dia de la reunió conjunta de la nostra secretaria autonòmica: les quatre direccions generals més els assessors de premsa, tècnic i parlamentari. Es tracta de posar en comú la setmana, parlar de com serà la següent i fer un repàs general de com van les coses més importants que portem entre mans. Són un parell d’hores de reunió durant les quals hi ha temps per a les bromes i, també, per a les discussions. Les hauríem de fer un poc més curtes però serà que em falta habilitat per conduir-les. Ho aconseguiré.
Tot seguit vàrem tindre una entrevista amb l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i altres membres de l’equip de Govern. Si va sumar, fins i tot, el diputat al Congrés Joan Baldoví, exalcalde de la població (la foto correspon al final de la conversa). Dos temes damunt la taula: la possible d’instal·lació d’un supermercat en l’antiga discoteca Puzzle i la necessitat de connectar la depuradora del Perelló al Filtre Verd del Tancat de l’Illa. La primera qüestió caldrà mirar-la amb molta cura ja que estem parlant d’uns terreny que pertanyen al Parc Natural de l’Albufera i tenen el màxim de protecció. L’argumentació dels promotors és que si hi pot anar una “disco” com no hi pot anar un establiment comercial. Tenen raó, sembla prou menys agressiu o molest un supermercat que una discoteca però és que, potser, no hi ha d’anar ni una cosa ni l’altra. Abans d’un mes els donarem una resposta. Sobre el Filtre Verd, la solució sembla més senzilla. Tenim plena voluntat de que puga ser. L’obra d’instal·lació és mínima i permetria millorar la qualitat dels abocaments a la sèquia.

D'esquerra a dreta, amb Pilar Moncho, Raquel Tamarit, Joan Baldoví, Isabel Jiménez i el director general d'Aigua, Manuel Aldeguer.

La següent hora, encara abans de dinar, la vaig  dedicar a firmar documents, revisar peticions d’entrevista, de visites i tot tipus de propostes. El tema de les signatures és complicat ja que moltes vegades no tens de llegir a fons tot el que signes i has de confiar (jo ho faig) en els tècnics que et fan arribar els papers.

La vesprada la vàrem passar a Ontinyent. El director general de Residus i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i jo ens vàrem entrevistar amb els membres de la Plataforma del Fem, una gent que porta una llarguíssima trajectòria en defensa d’una gestió dels residus que encaixa perfectament amb les directrius bàsiques de les nostres polítiques: reducció i separació dels residus en origen i proximitat i autosuficiència quant a instal·lacions (planta i depòsit). La Vall d’Albaida porta molts anys, i té molt de camí fet, en el seu projecte de gestió diferenciada dels residus respecte a la resta del Consorci al que pertanyen. No podem desaprofitar eixe capital. Els ho hem dit clarament: els temps de persecució a la qual han estat sotmesos pels governs del PP s’han acabat. És el moment de fer realitat les seues demandes i la Conselleria estarà, dins dels directrius abans esmentades, a allò que la comarca reclame. Segur que caldrà afinar però en allò fonamental no discutirem: proximitat, autosuficiència i gestió diferenciada.

No hay comentarios: