viernes, 1 de abril de 2016

EXERCICIS POC ESPIRITUALS A L'HORTA

Si no coneixeu l'AgroMuseu de Vera, enmig de l'Horta de València, aneu. És un lloc molt agradable per a passejar i exemple d'un entorn que s'hauria d'haver preservat com una joia. L'horta, a les portes de la ciutat. Si no la tinguérem estaríem preparant programes per rodejar de verd València però, en canvi, com que ja la tenim "de fàbrica", el que hem fet és anar-li pegant mossegades com si fora una cosa de poc valor. Quina casualitat que els nostres anteriors governants foren tan conscients dels valors urbanístic i tan poc dels mediambientals, igual té alguna cosa a vore que constructors com Enrique Ortiz els finançara les campanyes electorals, cosa que els llauradors no acostumen a fer.
Doncs tornant al que anava, l'AgroMueseu, a més de bo per passejar, també és un lloc ideal per a reunir-se, i ahir ho vàrem fer tot l'equip directiu de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient.
No us cansaré. Hem posat damunt la taula preocupacions, reptes que complir, problemes, rialles, i les més llums que ombres (això pensem nosaltres) dels nou primers mesos de gestió.
Tenim moltes qüestions pendents i moltes coses a millorar però, si hi ha un problema que ho contamina tot, és l'anorexia administrativa que ens hem trobat. Ens falten mans, ens falten funcionaris. I no és que estigam reclamant noves oposicions (que també) diem només que es pugan cobrir les places vacants que tenim. Estic parlant de places que ja estan creades i dotades de pressupost però que, any darrere any, no es cobreixen perquè els diners s'usen per altres necessitats. Agricultura i Medi Ambient té oficialment quasi 2.000 funcionaris però, en realitat, només n'hi ha 1.600. La resta son cadires buides. Amb 400 persones més podriem fer més coses, donar més serveis i doanr-los millor. I ho torne a dir: son places ja creades i estan en pressupost.
Ara una de "politiqueo". Al migdia vàrem tindre un embolic quan Joan Piquer, el director general de Residus, ens va dir que a la reunió que dimarts que ve té amb la seua equivalent murciana sobre els problemes dels soterraments de fem en la zona d'Orihuela (PaísValencià) i Abanilla (Múrcia) anava també la consellera murciana del ram. Tot una consellera!! Era evident que pretenien capitalitzar la trobada i ells, del PP, que són els grans culpables de la situació, volien ser els portaveus de les solucions. La nostra resposta anava a ser que, en eixe cas, dilluns jo aniria a Orihuela a explicar, abans, la nostra versió. Després d'un parell de cridades, la consellera murciana ha dit que no aniria i jo m'estalvie la visita. La faré més avant. El tema s'ho val... I no és "politiqueo".
El remat de la jornada d'ahir va ser una reunió, que fem de tant en tant i que a mi em sembla que hauriem de fer més sovint, dels alts càrrecs de la part de Compromís del Govern de la Generalitat. Són xarrades molt relaxades en les quals es revisa com anem complint el que portàvem en el nostre programa i quines coses s'haurien de tindre en compte quan siga el moment d'actualitzar els Acords del Botànic. Com no, discutírem sobre si hi haurà o no repetició d'eleccions. Els que saben més diuen que no, jo, en canvi, crec que sí.

No hay comentarios: