jueves, 14 de abril de 2016

AL MEDI AMBIENT LI SENTA BE LA DEMOCRÀCIA I LA JUSTÍCIA, AIXÍ QUE, SEGUR, LI SENTARIA BE LA REPÚBLICA.
Tot i no ser el meu departament el competent en la matèria, donat que ho estem treballant conjuntament amb el Secretària d'Agricultura, el matí d'ahir el vàrem arrancar amb una reunió amb l'Agrupació Animalista de Torrent que reclamen una revisió a fons de la llei 4/1994 d'animals de companyia. La nova llei s'està treballant però, mentres, és necessari avançar, diuen ells, en dos coses: esterilització d'animals i millora de determinades instal·lacions. El que abans es coneixia com a gosseres ara han passat a denominar-se refugis que sona molt més digne però, en molts casos, ha canviat el nom però no les condicions.
Ahir també rebre la cridada d'alguns mitjans sobre l'estat d'un arbre molt simbòlic de la Serra Calderona com és el conegut Pi de la Bassa. Es tracta d'un exemplar molt vell que està ja en prou males condicions. Té més de 180 anys i això són molts anys per a un pi. A més, com el seu nom indica, abans estava al costat d'una gran bassa que hi havia en la zona però hui eixa bassa no existeix, el terreny estan molt compactat i, a més, hi ha un gran eucaliptus al seu costat que, per dir-ho suaument, no l'ajuda massa. A resultes del retard en la tramitació dels treballs contra les plagues, en aquests exemplars més sensibles s'estan fent treball concrets de protecció i, precisament, al Pi de la bassa se li han fet tractaments d'endoteràpia que, esperem, l'ajuden a sobreviure. En tot cas, per este tipus de situacions, crec que hauríem d'anar preparant algun tipus de plantacions de “fills” per, simbòlicament, mantindre'ls. Una dada que demostra la gravetat de la sequera que patim és que durant els últims anys se'ns han mort al país al voltant de 4 milions d'arbres.
No us cansaré amb tot l'anar i vindre de papers i documents en el qual vaig estar ocupat ahir. Només una qüestió més: Al migdia van estar a conselleria l'Associació de Paranyers reunits, amb la nostra intermediació, amb el grup SEO Bird Life, el grup ecologista especialitzat en aus. Els paranyers (APAVAL), conscient de la il·legalitat de la pràctica del parany volen reconduir la seua activitat a tasques d'anelladors d'aus. SEO és que controla eixa activitat i, per tant, serà necessari que aquells que vulguen convertir-se en anelladors participen en el processos de preparació de que els ecologistes convoquen. Uns i altres van mostrar una bona disposició i sembla que anem avançant en el camí de convertir en col·laboració el que havia estat un enfrontament que venia de lluny. No serà senzill.
I com que hui és 14 d'abril i fa 85 anys de la proclamació de la II República, la foto que un deixe és l'única làmina que m'he posat al meu despatx, un recordatori d'aquella democràcia que la dictadura franquisme es va carregar. El Medi Ambient no és, en absolut alié al sistema polític. Al Medi Ambient li senta molt bé la democràcia i no hi ha res més democràtic que una República on no depenga de qui ets fill per arribar o no arribar a ser Cap d'Estat. Hui fa 85 anys de la segona, ojalà arribe prompte la tercera.

No hay comentarios: