miércoles, 30 de marzo de 2016

COMENCE EL DIARI OBERT D'UN SECRETARI AUTONÒMIC DEL GOVERN DEL CANVI VALENCIÀ.


Passades les vacances de Pasqua, passats nou mesos des de que em vaig estrenar com Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, em sembla oportú encetar un diari de la meua activitat política i institucional. Es tracta de que siga una eina de transparència, d'informació i, també, de reflexió sobre el que faig, el que vull fer, el que pense i les diferents circumstàncies amb les quals em vaig trobant.
Supose que hi haurà dies més interessants i altres prou avorrits. Procuraré ser el màxim de sincer i, en tot cas, si el que escric no satisfà la curiositat i l'interés de qui s'ho mire, l'insatisfet o insatisfeta sempre podrà buscar la fórmula per a demana-me més detalls, més explicacions o fer-me qualsevol crítica, que d'això es tracta.
He pensat fer les entrades (breus) al meu bloc “El bloc de Julià Álvaro” (així queden guardades) i, després, repetir-ho o enllaçar-ho amb altres xàrcies socials. Només desitge que l'allau de treball del dia a dia em permeta ser puntual en els escrits i no perdre peu, és a dir, no saltar-me'n masses.
No busqueu grans qualitats en la redacció ja que seran escrits urgents. En tot cas, procuraré que no ofenguen el gust ni la intel·ligència de ningú.
Comence...
Ahir va ser un dia de treball al despatx durant el matí (llegir, escriure, consultar...) i de reunions a la vesprada.
Després de dinar vaig estar reunit amb la consellera Elena Cebrián i el director de Vaersa, Vicent Garcia, entre d'altres per preparar la reunió de hui de l'empresa que, en temps del PP, tant moments de glòria va donar i tant negocis foscos va acollir.
Tenim importants problemes heretats de funcionament. Sembla mentida que una organització fera tantes coses mal. No es tracta només de comportaments delictius, que tinc la sensació que encara en queden molts per eixir, sinó també de maneres de fer incompetents, deixades, de pèssima gestió en definitiva: compres massives de productes estranys que ningú s'explica, factures que es deixen de cobrar durant anys i anys, absència de relació de llocs de treball... Esperem que, poquet a poquet, cada cosa vaja al seu lloc i l'empresa siga útil a la ciutadania, que és del que es tracta.
La jornada, que havia començat a les nou, ha acabat dotze hores després amb una reunió en la conselleria d'Hisenda a la recerca d'una fórmula per ampliar la despesa destinada a prevenció d'incendis. Els informes de tots els tècnics són cada vegada més preocupants sobre la possibilitat que tinguem un estiu d'altíssim risc de focs. Anem a vore si busquem un fons especial per a contingències o reordenem diferents partides pressupostàries per trobar els dos milions d'euros que ens calen per a treballs d'urgència.

No hay comentarios: