viernes, 21 de febrero de 2014

L'Europa de les persones i sostenible és més que possible, és obligada

Aquesta entrada al bloc és prou diferent de totes les anteriors. Que el preàmbul següent servisca d'explicació per als que ja m'heu llegit altres vegades.

Les ratlles que segueixen són l'anunci de la meua presentació com candidat a les Eleccions Primàries de Compromís amb vista a les pròximes Europees del 25 de maig. Les votacions seran el dia 21 de març i fins aqueix dia convertiréaquest bloc en el meu diari de campanya.


El bloc el vaig obrir fa set anys per oferir la meua visió de la política valenciana,tot i pensant que el missatge arribés més enllà del país. En aquell temps les coses eren prou diferents de com són ara i costava molt explicar que la realitat no tenia res a veure amb el que eixia en els grans mitjans.
En les pròximes quatre setmanes, pretenc que els meus articles siguen una altra cosa: vull passar de fer política com observador a ser actor polític actiu en una coalició com ara Compromís i en el seu procés de Primàries.


Això no vol dir que haja de canviar el sentit profund d'allò que escriuré. Seguiré oferint una visió de les coses crítica i compromesa amb la necessitat de superar l'actual sistema social i polític. Un sistema que està empobrint la nostra gent, depredant la nostra terra i perseguint la nostra cultura.
La intenció dels meus articles, com també dels actes en què hi puga participar, serà contribuir al debat que en els pròxims dies s'encetarà amb l'horitzó de les Eleccions Europees de maig com a marc. 


Un debat que no comença de zero niestarà limitat als candidats que es presenten. El debat sobre el país que volem, sobre la societat que volem, porta molt de temps obert en Compromís i la nostra presència al carrer i a les institucions ja marca clarament les posicions. Ara, les Primàries han de servir per fer el debat més profund, més enriquidor i més plural. Si la meua presència i els meus escrits ajuden, em donaré per satisfet. 

Feta l'explicació, arranque.

AIXÍ ERA HOMS, AIXÍ ÉS ARA
Podria posar moltes imatges més però el pas de la guerra pels carrers d´Homs em sebla un bon exemple de la merda de món que estem fent. Un món més pendent dels capitals que de les persones, més de la competitivitat que de la sostenibilitat i més dels grans Estats que dels pobles. Des d'unes institucions europees més democràtiques hi ha molt de treball i per aportar el meu granet de sorra em presente a cap de llista en les Primàries de Compromís de cara a les pròximes eleccions europees.  (Foto: Morenatti)

 Les Primàries de Compromís ja estan en marxa i són la millor prova que allò que tantes vegades es diu de "fer la política d'una altra forma", pot passar de les paraules als fets. Ara són molts el que parlen de Primàries però ningú com nosaltres les fa per bastir el conjunt de la llista electoral, des del primer lloc a l'últim. Posem això en valor i expliquem-ho.

Sóc periodista, llicenciat en Ciències Polítiques, he participat en les comissions d'Europees i de Primàries de Compromís com a representant d'Els Verds Esquerra Ecologista i, fa menys d'una setmana, vaig votar la consulta per la qual Equo va votar a favor de la coalició amb nosaltres.


Ara he decidit presentar la meua candidatura a cap de llista de Compromís perquè, després de l'intens treball intern que hem fet, crec que és el moment de dir fort i cap a fora que una altra Europa és possible. Jo vull participar en eldebat sobre com es pot fer aquesta altra Europa. No estem davant unes eleccions menors, ni secundàries: el nostre dia a dia es decideix a les institucions europees.


El procés de Primàries de Compromís és un exemple de radicalitat democràtica i de respecte de la pluralitat, uns valors que ens són propis i que des del País Valencià hem d'exportar a Europa. La forma de fer-ho no pot ser una altra que la defensa aferrissada dels drets de les persones, dels moviments socials, de la democratització de les institucions i del reconeixement de la diversitat dels pobles. Eixa és la meua visió.
Estem davant un final d'època. Res no tornarà a ser com ho hem conegut. Tenim reptes importants davant nostre; reptes econòmics, socials, democràtics i nacionals. El futur està per escriure i l'hem d'escriure a Europa des de la sostenibilitat, la solidaritat i la valentia. Caldrà fer sentir la nostra veu i ser valents per plantejar alternatives potents que no agradaran als de dalt però que han de servir per a millorar la vida dels de baix, la vida de la gent normal.


Em presente a les Primàries de Compromís perquè crec en tot això i perquè tinc ganes de compartir-ho, de discutir-ho i d'arribar a conclusions que facenreal allò que deia al començament, que "la política es pot fer d'una altra manera", i Europa, també.

Si ho creus oportú, avala'm i en continuem parlant

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Julià Álvaro, t'he llegit múltipples vegades i m'en alegra molt saber de la teua candidatura. Seria força interessant vore com parles, t'expliques i debats en directe, podrien fer-te una entrevista i pujar-la a les xarxes, i/o també que ens faces un vídeo presentant la teua candidatura i perquè creus que t'han d'avalar i quin és el teu projecte o vissió ... . Perquè si el projecte el fem entre tots, crec que el millor candidat és el que millor gestiona, escolta, recull, analitza, s'explica, proposa ... .

Julià Álvaro dijo...

Estic d'acord i estic en això. El que passa és que la limitació de mitjans ralentitza les coses... Però ho tinc en marxa. Gràcies.