miércoles, 18 de noviembre de 2009

La entrevista (im)posible a Francisco Camps

Si Canal 9 fuera una televisión pública al servicio de los ciudadanos y no de la propaganda del PP, ésta podría ser la entrevista que, cualquier día a eso de la diez de la noche, se le haría al President de la Generalitat, Francisco Camps, sobre las consecuencias políticas del caso “Gürtel”:

(El cuestionario es en valenciano ya que ese es el idioma que se emplea, o se debería emplear en virtud de su Ley de Creación, en Canal 9. Como todo es latín más o menos evolucionado, espero que sea fácil de entender para cualquier castellanohablante).

President, bona nit.

1. Va assistir vosté en març del 2008 a la festa del casament d’Alvaro Pérez, “El Bigotes”?

2. Li va fer Pérez regals a la seua família el Nadal del 2008?

3. Tanta era la seua amistat que li deia “amiguito del alma” i “lo nuestro es muy bonito”?4. Aleshores per qué va dir després, en les Corts el 12 de febrer de 2009, que no coneixia a “El Bigotes” , que vosté saluda a molta gent però no sempre li queden les cares ?

5. Davant el jutge José Flors va justificar aquella conversa amb Álvaro Pérez, on este li deia que li devia molt, dient que tot el poble valencià li deu molt? Sr. Camps, creu que el poble valencià està en deute amb vosté?

6. Podria contestar a qué es referia concretament Álvaro Pérez quan li deia que li devia molt?

7. Si la direcció estatal del PP va trencar relacions en 2004 amb el grup d’empreses d’Orange Market, per qué vostés van fer just el contrari i van multiplicar els contractes amb ells?

8. Està vosté en condicions de negar que de l'organització del Congrés Regional del PP de 2002, sent vosté secretari general del partit, es van pagar 150.000 euros en diner negre, tal com apunta l’acte del jutge Baltasar Garzón?

9. Per qué creu que en la comptabilitat incautada a la trama “Gürtel” si apareix un pagament en diner negre que ve del PP regional?

10. Qui li va recomanar a vosté José Tomás, com a sastre, per fer-se trajos?

11. Va aprofitar vosté alguns viatges a Madrid per a que José Tomás li prenguera mides en l' Hotel Ritz?

12. Pot explicar exactament com pagava els trajos que li feien en Milano i Forever Young, José Tomás?

13. Li pareix normal pagar quantitats tant altes en efectiu?

14. I vosté no demana factura d’allò que compra quan és de cost elevat?15. Qualsevol ciutadà quan li falta la factura d’una cosa que ha pagat, la demana i ja està. Per què no demana vosté les factures que li falten?

16. Siga o no delicte, cóm pot ser que el jutge de l’Audiència Nacional, el jutge instructor del TSJCV i la mateixa sala del TSJCV donen per provat que els seus trajos els van pagar les empreses de la xarcia “Gürtel”?

17. Manté, com va dir fa un temps, que la seua relació amb el president del TSJCV, Juan Luis de la Rua, va més enllà de l’amistat?

18. Qué sent quan, parlant del cas "Gürtel" apareix el nom de la seua esposa?

19. Però va ser vosté el primer en referir-se a ella quan va dir que treia els diners per als trajos de la seua farmàcia i, després, ha sigut Álvaro Pérez qui li ha fet regals i ha dit que la visitava en la farmàcia per contactar amb vosté. No és així?

20. Considera que el valencians han rebut de Canal 9 una informació equilibrada, plural i suficient sobre el cas "Gürtel"?


21. Canal 9 va contractar la cobertura de so de la visita del Papa a una empresa constructora sense cap experiència audiovisual que després va subcontractar el servei per la meitat del que havia cobrat, vosté ho sabia? Ha demanat responsabilitats al respecte?

22. Vosté sempre defensa la gestió del seu col.laborador Ricardo Costa com secretari general del PP regional, si la seua tasca ha sigut tant bona, per qué el van retirar del càrrec?

23. Li va dir vosté que si se’n anava ell, vosté també se’n anava?

24. Que sabia o que havia fet ell que vosté, que era el seu superior, no sapiguera?

25. Per qué ha pagat ell i no vosté?26. Després de la reunió de l’Executiva regional del PP del dia 13 d’octubre, mentre Ricardo Costa va eixir assegurant que seguia en el càrrec, la direcció nacional va fer públic un comunicat dient que vosté els havia comunicat que Costa havia cessat en les seues funcions, pot explicar esta contradicció?

27. Enmig d’esta tempesta vinculada a la corrupció, quines mesures ha endegat voste per fer arribar a la ciutadania el missatge de que està contra la corrupció?

28. Per què continua en el seu càrrec, Carlos Fabra sobre qui pesen múltiples imputacions?29. Que li pareix que l’alcalde de Torrevieja i diputat autonòmic del PP, Pedro Hernández Mateo, en menys de dos anys compara un terreny per 180.000 euros i el venguera per 5’4 milions d’euros, un benefici del 3000%, a una empresa a qui havia concedit diferents obres en el seu municipi?

30. Dimitirà vosté si el tornen a imputar?Moltes gràcies President, bona nit.La entrevista, como se ve limitada estrictamente al caso “Gürtel”, podría acabar aquí, repreguntas al margen. La cuestión sería no sobrepasar los 45 minutos de duración. Hacerlo más largo acarrearía un peligro evidente: una sobredosis repentina de normalidad democrática en Canal 9 podría provocar efectos secundarios en la audiencia.
En serio, teniendo en cuenta que estamos en democracia, que Francisco Camps dice no tener nada que esconder, que Canal 9 es una televisión pública sin otra obediencia que el servicio a los ciudadanos y que, más o menos, las preguntas aquí formuladas son las que se plantea la gente de la calle, ¿qué está fallando para que imaginar una entrevista así en Canal 9 sea pura ciencia ficción?

No hay comentarios: